Brazil dobija još jednu gigantsku statuu Hrista /foto/

© Sputnik / Sergey Pytakov / Uđi u bazu fotografijaStatuя Hrista-Iskupitelя na gore Korkovadu v Rio-de-Žaneйro, Braziliя
Statuя Hrista-Iskupitelя na gore Korkovadu v Rio-de-Žaneйro, Braziliя - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2021
Pratite nas
Brazil će dobiti još jednu gigantsku statuu Isusa Hrista, koja će biti pet metara viša od poznatog spomenika Hrista Spasitelja u Rio de Žaneiru.
Brazilski grad Ensantando objavio je projekat za izgradnju betonskog spomenika Isusa Hrista, visokog 37 metara, na platformi visokoj šest metara.
Ideja da ovaj mali grad podigne spomenik Hrista Zaštitnika pojavila se posle posete poznatog sveštenika Žoaoa Grancota.
​Rafael Fontana, član koordinacione grupe zadužene za podizanje spomenika, kaže da spomenik neće biti finansiran iz budžeta, dodajući da je plac na kom će on biti, inače najviša tačka u gradu, donacija tri porodice, dok se ostali radovi finansiraju dobrovoljnim prilozima.
On se nada da će spomenik privući turiste u ovo mesto i da će ih biti bar 5.000 nedeljno.
Prema planu, spomenik će u svojoj unutrašnjosti imati lift, koji će voditi posetioce do vidikovca koji će se nalaziti u visini Isusovog srca.
Autor spomenika je vajar Markus Moura, koji je ranije radio gigantske skulpture Hrista, Device Marije, Pelea… On je rekao kako se nada da će statua Hrista ujediniti sve hrišćane, ma kojoj konfesiji da pripadaju.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala