Većina republikanaca veruje da je Tramp pravi predsednik Amerike

© AFP 2023 / JOE RAEDLEDonald Tramp prilikom obraćanja pristalicama
Donald Tramp prilikom obraćanja pristalicama - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Većina američkih republikanaca veruje da je Donald Tramp pravi predsednik SAD i da su rezultati izbora održanih 2020. godine ukaljani nezakonitim glasanjem, pokazuju istraživanja.
Istraživanje koje su sproveli Rojters i Ipsos otkriva da 53 odsto republikanaca veruje da je Tramp ostao legitimni predsednik, iako je izgubio izbore sa ukupnom razlikom od sedam miliona glasova u korist Džoa Bajdena, piše „Hil“. Još veći procenat republikanaca, 61 odsto, ubeđen je ili veruje da su izbori pokradeni.
Da su ilegalno glasanje i lažiranje glasanja, kako je tvrdio Tramp, pokvarili predsedničke izbore, veruje 56 odsto republikanaca.
​Istraživanje, koje je sprovedeno od 17. do 19. maja, podvlači Trampov uticaj na najveći deo republikanskog biračkog tela. Iako je izgubio izbore u novembru, Tramp je nastavio sa tvrdnjama da su rezultati izbora lažirani protiv njega, zbog čega su republikanci osporavali njihovu zakonitost.
Tramp je komentarisao ovo istraživanje, ističući da je ono znak kontinuiranje podrške koju ima u partijskoj bazi i sugerišući da i on veruje kako je i dalje zakoniti predsednik.
„Novo istraživanje Ipsosa i Rojtersa „Ubeđenja među republikancima“ pokazuju da 53 odsto veruje da je Donald Tramp pravi predsednik (uvek sam znao da je Amerika pametna. Izbori 2020. su pokvareni 56 odsto, izbori su pokradeni 61 odsto“, saopštio je Tramp.
U istraživanju je učestvovalo 2.007 odraslih Amerikanaca, među kojima su bila 754 republikanca, 909 demokrata i 196 nezavisnih učesnika.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala