Petorka za budućnost u kojoj nema Zvezde i Partizana ali ima više Srbije nego ikada

© Foto : ABA liga/Mega Sokerbet/Ivica VeselinovIdealna petorka juniorske ABA lige
Idealna petorka juniorske ABA lige - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Mege drugi put su osvojili ABA ligu za igrače mlađe od 19 godine, a čak četvorica Srba deo su idealne petorke regionalnog košarkaškog takmičenja.
U ponedeljak su na Čajetini odigrane finalna i utakmica za treće mesto ABA lige za U19 selekcije. Mlade nade Mega Sokerbeta ubedljivo su savladale vršnjake iz podgoričke Budućnosti rezultatom 92:83, dok je KK Igokea nadigrala Slobodu iz Užica sa čak 25 poena prednosti (87:62).
Ekipa iz Beograda, drugi put je slavila u finalu regionalne lige, pošto je na debiju takmičenja iz 2018. godine u Laktašima bila bolja od Crvene zvezde.
Naredne godine slavila je Cibona koja je takođe porazila crveno-bele u finalu koje se igralo u Slavonskom brodu, dok je prošla sezona usled pandemije koronavirusa otkazana.
Izabranici Dragoljuba Avramovića do trofeja došli su pobedama nad juniorskom selekcijom Partizana u četvrtfinalu, a do utakmice odluke stigli su i pobedom nad Slobodom iz Užica u polufinalu.
Košarkaš Mega sokerbeta, Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/
Za najkorisnijeg igrača takmičenja proglašen je Nikola Jović, osamnaestogodišnji košarkaš pobedničke ekipe koji je u finalu kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige poveo Megu na završni top 8 turnir u Kelnu, kada je takođe proglašen za MVP-a.
Momak visok 208 centimetara pokriva poziciju beka, a ujedno je i deo idealne petorke regionalnog košarkaškog takmičenja u kom mu društvo prave dvojica saigrača – Nikola Đurišić i Petar Kovačević, te Vuk Bošković iz Igokee i Tomislav Ivišić iz Budućnosti.
Vuk Bošković, krilni centar ekipe iz Laktaša, 2016. godine je branio boje Srbije na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 16 godina, a ljubav prema reprezentaciji Srbije nasledio je od svoje sestre, proslavljene srpske odbojkašice, Tijane Bošković.
Prve i druge sezone Srbi su imali tri, odnosno jednog predstavnika u idealnoj petorci juniorske ABA lige. Krilni centar Igokee Dalibor Ilić oba puta je poneo priznanje, dok su mu društvo 2018. godine pravili Zoran Paunović iz Crvene zvezde i Andrija Marjanović.
Zvezda opet pala u Podgorici!
Srpski basketaši razbili Amerikance i osvojili turnir
„Željko prvi zaslužuje poziv iz Amerike“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala