Amerika je „locirala“ novi biser iz Srbije /video/

© Foto : Aba liga/ Split/ Ivica ČavkaKošarkaš Mega sokerbeta, Nikola Jović
Košarkaš Mega sokerbeta, Nikola Jović - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2021
Pratite nas
Košarkaški klub Mega tradicionalno odgaja vrhunske igrače i šalje ih da se kale u svet, već je poznato da je Nikola Jokić najuspešniji proizvod ove škole, a najnoviji talenat sa svetlom budućnošću u svom imenu ima samo slovo razlike u odnosu na somborskog Džokera, što je primećeno i u Americi.
Osamnaestogodišnji Nikola Jović sjajnim partijama u juniorskoj selekciji Mege ozbiljno preti da se pridruži imenjaku Jokiću u NBA ligi, ili bar zaigra za neki evroligaški klub.
Jović je u uzbudljivom finalu kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige poveo svoju ekipu na završni top 8 turnir u Kelnu, gde za sada samo Mega, Real i Barselona imaju zagarantovano mesto.
Megin košarkaš koji sa nesvakidašnjih 208 centimetara pokriva poziciju beka, u finalu ovog turnira praktično je sam izrežirao preokret za svoj tim koji je nadoknadio zaostatak od 19 poena i u finišu utakmice savladao ekipu Crvene zvezde (82:80).
Jović je samo na finalnoj utakmici postigao 32 poena, uhvatio 12 i dodao sedam lopti, a sa prosekom od 29,3 poena po meču proglašen je najboljim strelcem turnira. Ako se tome doda podatak da je imao i 10,3 skokova i 4,5 asistencija u proseku, jasno je da je s razlogom odneo i MVP titulu.
„Ovo MVP priznanje je vrhunac mog dosadašnjeg rada. To je nagrada za trud i sve to veoma prija, ali za mene je najvažnije da je moja ekipa osvojila prvo mesto i da smo ovaj izuzetno jak turnir završili bez poraza“, rekao je Jović po dobijanju titule.
Mlada nada srpske košarke pored nastupa za juniorsku selekciju, nalazi se i u rosteru trenera Vladimira Jovanovića.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Kosarka24.com (@kosarka24)

Momak rođen u Lesteru atletski je mnogo napredniji u odnosu na svoju generaciju, što je bio i jedan od razloga zbog kojih je ove sezone debitovao za prvi tim na završnici Kupa Radivoja Koraća, odnosno protiv Splita i Budućnosti u ABA ligi.
Za nešto manje od 21 minuta na parketu, Jović je Splićanima ubacio 10 poena uz 80 odsto šuta iz igre i devet skokova čime je opravdao šansu koju mu je dao Megin strateg, dok je na meču protiv Budućnosti uz zapaženiju minutažu imao učinak od 15 poena i pet skokova.
Koliki je talenat mladi srpski košarkaš govori i činjenica je da je o njegovim sposobnostima pisao i ESPN u nedavnom članku.
Majk Šmic, vodeći novinar američkog ESPN za mlade košarkaše, ceo segment teksta posvetio je Joviću kog je posebno skautirao tokom dvonedeljnog boravka u Evropi.
Joviću je ovo prva profesionalna sezona, a Šmic ga je pratio na utakmici ABA lige protiv FMP-a i impresioniralo ga je koliko je Jović zapravo miran, a s obzirom da igra za Megu, odmah su krenula poređenja o „sledećem Jokiću“.
Jović je na utakmici protiv Pantera za 24 minuta ubacio 12 poena od čega 9 u prvoj četvrtini, pogodio je i jedan flouter iz pik end rola i svoj posao u odbrani odradio vrlo dobro za nekoga ko ima samo 17 godina, što je konstatovao Šmic.
Kako je navedeno, on je do pre četiri godine igrao vaterpolo u Partizanu i kasno je počeo da se bavi košarkom, ali ističe da mu se sviđa američki način igranja, brzina u ritmu uz veliki broj šuteva, što je, kaže mladi Srbin za ESPN, posledica toga što u ranijim godinama nije imao dovoljno fizičke snage za direktne duele sa rivalima. 
Mladi Srbin je veliki talenat, a da li će jedno slovo biti razlika između dva srpska bisera, videćemo u godinama koji slede. 
„Bože me sačuvaj“ – simpatična reakcija Jokića na lapsus /video/
„Srpski jednorog“ se razgoropadio, ali nije mogao sam protiv Dončića i Dalasa /video/
Bjelica i Dragić prvi put igrali zajedno – pamti se samo pobeda Majamija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala