Lukašenko upozorava: Ako u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiće svetski rat

© Foto : BelTA / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je „zlonamernike“ da ne preduzimaju ishitrene poteze jer će, ukoliko u Belorusiji nešto „eksplodira“, izbiti novi svetski rat.
„Cilj je jasan. Znamo kome odgovara da demonizuje Belorusiju. Mi smo mala zemlja, ali odgovorićemo adekvatno. Postoje slični primeri u svetu. I pre nego što preduzmete oštre, nepromišljene akcije, setite se da je Belorusija centar Evrope. I ako ovde nešto izbije, to će biti još jedan svetski rat“, rekao je predsednik u parlamentu u Minsku.
Lukašenko je upozorio da je njegova zemlja izložena pritisku bez presedana. Prema njegovim rečima, najnoviji događaji pokazuju da vlasti nisu uzalud upozoravale na jačanje ekstremizma.
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Lukašenko o incidentu sa „Rajanerom“: Sve sam radio u okviru zakona, štitio sam ljude
„Priča o pokušajima državnog prevrata, fizičkog uklanjanja najviših zvaničnika, kao i izolacije rukovodstva Belorusije – jasna je potvrda toga. Pogledajte kakav pritisak bez presedana se danas vrši na na zemlju, kako žele da nas agresivno kazne, da nas postave na naše mesto i isprovociraju korišćenjem najprljavijih metoda i tehnologija“, rekao je šef Belorusije.
Celokupna eskalacija sa strane Zapada je njihova zavist, nemoć i bes jer nisu uspeli da realizuju oružanu pobunu i državni udar u Belorusiji, niti će uspeti, istakao je Lukašenko. Ujedno je i optužio one koji ne žele dobro njegovoj zemlji da pokušavaju da uguše Belorusiju.
Istovremeno, predsednik je upozorio da će Belorusija oštro odgovoriti na sve sankcije, napade i provokacije Zapada, jer Minsk drugi izbor nema.
„Treba vas zaustaviti danas, jer već sutra može da bude kasno“, kazao je.
Lukašenko je dodao i da je uveren da se ulični protesti u Belorusiji više neće ponoviti budući da ekstremisti i teroristi više neće moći da manipulišu beloruskim narodom.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala