Čuvene dame „precrtale“ Federera i Nadala: Đoković će biti GOAT

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 26.05.2021
Pratite nas
Barbara Šet i Kris Evert, nekada uspešne teniserke, govorile su o uspesima Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera i tome ko će biti najveći teniser svih vremena, takozvani GOAT.
O tome ko je na prvom mestu u poređenju igrača iz „velike trojke“ se govori već skoro celu deceniju, a argumenata ima za svaku od tri strane.
Šet, nekada sedma teniserka sveta, ističe da će broj osvojenih Grend slem titula presuditi.
„Mislim da će se borba za najviše osvojenih Grend slem titula voditi između Novaka i Rafe. Možda Rodžer veruje da može da osvoji Vimbldon još jedanput, ali to će biti teško u njegovim godinama (puni 40 ove godine prim. aut), pogotovo jer toliko dugo nije igrao“, rekla je Šet za „Tenis 365“.
​Trenutno stanje ne ide u korist Đokoviću, pošto u svojim vitrinama ima 18 slemova, dok su Nadal i Federer osvojili po 20, ali Šet veruje da će srpski teniser prestići rivale do kraja karijere i samim tim, prema njenim kriterijumima, postati GOAT.
„Novak i Rafa mi izgledaju fizički spremni i mislim da će Đoković prestići Nadala i Federera na kraju“, objasnila je Šet.
Evert, nekada prva teniserka sveta i osamnaestostruka Grend slem šampionka u singlu, u potpunosti je saglasna sa Barbarom o tome da će onaj ko bude imao najviše najvećih trofeja biti i večno najbolji.
„Novak će sigurno biti taj koji će završiti sa najviše grend slemova. Dobar je na svim podlogama i mlađi od rivala. Mislim da se sve zansiva na tome koliko ćete biti zdravi, posle toliko godina na Turneji. Ako bude mogao da igra još tri, četiri godine, sigurno će osvojiti barem još četiri ili pet Grend slem titula“, jasna je Amerikanka.
Šet je istakla da o tome šta su Srbin, Švajcarac i Španac uradili moraju da se pišu hvalospevi, jer se to verovatno nikada više neće ponoviti.
„Šta su njih trojica uradili u toj eri je neverovatno. Nikada nećemo doživeti nešto ovakvo. Ako osvoje 21, 22 ili 23 – to nije bitno, jednostavno je neverovatno. Njih će zauvek pamtiti kao najveću stvar ove ere, što je fenomenalno“, dodala je 45-godišnja Austrijanka.
​Naredni Grend slem na kojem će „velika trojka“ moći da se sastane je Rolan Garos, koji je na programu krajem maja. Tu čuvena Amerikanka najveće šanse daje „kralju šljake“.
„Nadal je u tri seta ranjiviji, a u pet ga je vrlo teško pobediti. Izdržljiv je toliko da može u svakom trenutnu da igra tri, četiri ili pet sati“, objasnila je Evert.
„Bik sa Majorke“ je prošle godine pobedio Đokovića u finalu, a ove godine, zbog Rafinog pada na treće mesto ATP rang liste, njihov duel je moguć i u polufinalu.
Posle Otvorenog prvenstva Francuske sledi Vimbldon, gde Federer ima kakve-takve šanse da napravi nekakav uspeh.
„Volela bih da Rodžer osvoji Vimbldon ponovo. Mislim da veruje da to može, jer u suprotnom ne bi ni igrao. Ali, on je baš dugo van terena (odigrao nekoliko mečeva u poslednjih godinu i po dana prim. aut) i njegovo telo će biti u problemu kada bude morao da igra mečeve u pet setova“, objasnila je Šet i dodala:
Srpski teniser Marko Topo tokom Beograd opena - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković
„Ja sam se penzionisala kada sam imala 28 godina i mislila sam da sam tada baš stara. Rodžer sada ima skoro 40 godina, a mi pričamo o tome da može da osvoji Vimbldon. To je neverovatno“.
I Evert ističe da Rodžer šansu ima praktično samo u Londonu, ali dodaje da postoji razlog za zabrinutost.
„Najbolja šansa će mu biti Vimbldon, gde su poeni kraći. Može da izlazi na mrežu. U poslednje vreme nije mnogo igrao i to je ono što me brine. Rodžer je izgubio instinkt, poverenje u sebe. Pre Vimbldona, srećom po njega, igraće nekoliko turnira i pokušaće da se vrati“, podvukla je ona.
Zbog ovoga je Novak Đoković to što jeste /video/
Drugi „reket” Srbije odustao od Olimpijskih igara!
Đoković: Sve bih pozvao u Srbiju, da vide naše najveće bogatstvo /video/
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala