Bajden traži od obaveštajaca: Udvostručiti napore u istrazi o kovidu 19, pritisnuti Kinu

Pratite nas
Predsednik SAD Džozef Bajden zatražio je od američkih obaveštajnih agencija da udvostruče napore u istrazi o poreklu kovida-19 i da izvrše pritisak na Kinu da sarađuje.
Američka administracija smatra da je značajno da se utvrdi poreklo pandemije virusa korona u kojoj je gotovo 600 hiljada Amerikanaca izgubilo život, ali i priznaje da je do sada malo toga urađeno na pronalaženju kompletnih odgovora i da to predstavlja pretnju nacionalnoj bezbednosti i javnom zdravlju SAD.
Predstavnica Bele kuće Dženifer Psaki nedvosmisleno je poručila da američka administracija želi da dobije sve odgovore o poreklu kovida-19.
„Tražimo i u više prilika smo apelovali i na Svetsku zdravstvenu organizaciju da podrži ekspertsku istragu o poreklu pandemije koja bi bila vođena bez uplitanja i bez politizacije. Nadamo se da će nakon prve istrage SZO pokrenuti i drugu, koja će biti transparentnija i nezavisnija“, poručila je ona.
Konstatovala je da je i generalni direktor SZO Tedros Gabrijesus kritikovao prvu istragu koju je SZO sprovela u Kini, objavio je „Vašington post“, prenosi Tanjug.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala