Legendarni trener poručio večitima: Bez guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja i laganja!

© Foto : Skrinšot / Jutjub Srpski trener Milorad Kosanović
Srpski trener Milorad Kosanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
Milorad Kosanović, legendarni fudbalski trener, uputio je poruku fudbalerima i Crvene zvezde i Partizana pred finale Kupa Srbije koje se igra u utorak od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“.
Vladimir Stojković - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Stojković: Ako ne uzmemo Kup, mene silujte, šta god da se desi, ja ću biti krivac
On je za „Sportski žurnal“ istakao da se nada da će igrači večitih rivala prikazati nešto što će zaličiti na fudbal.
„Voleo bih da gledamo nešto što nalikuje fudbalu, a ne kao u minulom derbiju guranja, udaranja, laktanja, plakanja, foliranja, laganja... Kompletni su i jedni i drugi, što obećava. S tim da Zvezda ima kvalitetnije igrače, standardnu odbrambenu četvorku i golmana, korektnu četvoricu u veznom redu. Naposletku i čudesan trio Ben – Ivanić – Katai. Znalce iznad kvaliteta naše lige. Enormnu razliku prave i ako budu u elementu, Zvezda ima veće šanse da dobije utakmicu“, rekao je Kosanović.
Kada je reč o Partizanu, smatra da će njegov kolega Aleksandar Stanojević šansu tražiti iz kontranapada.
„Zato što nema Ivanića, Bena i Kataija. Otuda čvrsto, snažno i direktno igra u dubinu, tražeći pas iza leđa odbrane, čeka prekide i vreba prilike iz kontri. Istovetno će i bez Asana, doduše, mnogo teže i sporije. Efikasan je bio, rivalima pravio probleme od centra do gola. Mogao bi da pobegne Marković. E, sad, ukoliko bi Zvezda zatvorila direktnu igru teško bi kroz posed uradio nešto značajnije u poslednjoj trećini terena“.
Kosanović je istakao i mane oba tima.
„Zvezda nema brzinu da bi igrala na kontranapade, već kroz posed lopte i kombinacije u poslednjih 30 metara. Ako je, recimo, Partizan pusti na 40 metara od gola biće u grdnom problemu. Prosto je nemoguće zaustaviti Zvezdu u tome i doći će „gore“, problem će biti u vraćanjima i permanentnim izlascima napolje. Sa te strane biće interesantno gledati kako će Zvezda da zatvara leđa, moraće Borjan da igra korektora“, podvukao je Kosanović.
► Pretnja na kojoj se lomi kredibilitet /video/
► Drama u Sarajevu – huligani tukli fudbalere!
► Zvanično: Bjeković na čelu FSS
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala