„Gasprom“ se vraća u Libiju - počeo eksploataciju nafte

© REUTERS / Ismail ZitounyNaftovod u Libiji
Naftovod u Libiji - Sputnik Srbija, 1920, 25.05.2021
Pratite nas
„Gasprom internešnal“ nastavio je sa kompanijom „Vinteršel dea“ eksploataciju naftnih polja u Libiji. Proizvodnja će 2021. godine porasti sa sadašnjih 43.000 barela na dan do 62.000 barela, saopštio je direktor kompanije Sergej Tumanov u intervjuu korporativnom listu „Gasproma“.
„U jesen 2020. godine, nakon deset prekida zbog sukoba u Libiji, uspešno je nastavljena proizvodnja nafte u okviru našeg libijskog aktiva. U zemlji je postepeno obnovljen rad luka, izvoznih terminala i proizvodnih pogona. U isto vreme je u okviru našeg zajedničkog preduzeća sa ‘Vinteršel dea’ (Wintershall Dea - Wintershall Aktiengesellschaft (WIAG) završena važna faza radova u Libiji. Funkcija operatora razvoja u basenu Sirt u oblastima 91 i 107 predata je novoosnovanoj kompaniji ‘Sarir oil operejšn’ Sarir Oil Operations B.V. (SOO) koja je formirana zajedno sa libijskom nacionalnom naftno-gasnom korporacijom ‘Nešnal oil korporejšn’ (National Oil Corporation (NOC)“, izjavio je on.
Tumanov je naveo da je za realizaciju planova za povećanje proizvodnje nafte u Libiji planirano da se sprovede niz mera za povećanje efikasnosti i obnavljanje proizvodnje.
„Gasprom internešnal“ planira da 2021. godine počne osvajanje novih naftnih polja na lokaciji El Asel u Alžiru, čija je eksploatacija planirana u 2025. godini, rekao je Tumanov.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala