Rat za FSS: Pantelić otpustio šestoricu članova Izvršnog odbora

© AP Photo / Darko VojinovicMarko Pantelić
Marko Pantelić - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Marko Pantelić, vršilac dužnosti predsednika Fudbalskog saveza Srbije, objavio je rat starosedeocima u FSS, takozvanim „fudbalskim dinosaurusima“, koji su na funkcijama još iz perioda dok je predsednik bio Tomislav Karadžić.
On je u ponedeljak u Kući fudbala u Staroj pazovi smenio čak šestoricu članova Izvršnog odbora, koji su probali da održe prevremenu sednicu.
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
„Ovo je genocid, sve je uništeno!“
Pantelić je smenio Dragomira Lazović, Branka Stojakovića, Marjana Rnića, Dragana Ilića, Dušana Mrakića i Nenada Bjekovića, ujedno i čoveka kojeg Pantelićeva opozicija vidi kao novog vladara srpskog fudbala, kada smeni aktuelnog.
„Danas u 13 časova u Sportskom centru FSS na delu je pokušaj svojevrsnog puča kako bi se održala nelegitimna sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Po Statutu FSS sednicom mogu da predsedavaju samo predsednik, zamenik predsednika ili počasni predsednik FSS, a kako sam sednicu IO FSS kao odgovorno lice zakazao za četvrtak, 27. maja, jasno je da su pojedinci na ovaj način grubo zloupotrebili Statut FSS u nameri da spreče promene koje su neminovne", poručio je Pantelić u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu FSS.
Jasno je da su se pomenuti smenjeni članovi Izvršnog odbora okupili u Staroj Pazovi kako bi smenili Marka Pantelića, ali im on to nije dozvolio. 
Osim pomenute šestorke, koja je razdužena iz IO, pred Kućom fudbala u Pazovi pojavili su se još i generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i još neki članovi Izvršnog odbora Novica Tončev (Radnik Sudrulica), Dragan Simović (Spartak Subotica), Saša Bajčetić, kao i Milan Karadžić, koji je ujedno i predsednik Sudijske komisije.
Svima pomenutima prvobitno je bio zabranjen ulaz u Kuću fudbala, ali su kasnije uspeli da prođu.
Inače, sat vremena nakon što je na zvaničnom sajtu FSS objavljena vest da je Pantelić smenio šestoricu članova Izvršnog odbora, ista vest je uklonjena. 
► Sudija kog ne vole ni Zvezda ni Partizan sudi finale Kupa Srbije
► Tuča navijača na Zvezdinoj proslavi, uhapšeno više od 130 osoba; Vulin: Ološ obrukao grad
► Haos u Splitu – sudija je odsvirao kraj, a onda... /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala