„Ovo je genocid, sve je uništeno!“

© Foto : FSSFudbalski savez Srbije
Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Pratite nas
Dragomir Lazović, prvi čovek Fudbalskog kluba Javor, reagovao je nakon što je smenjen sa funkcije člana Izvršnog odbora FSS, poslavši teške optužbe na račun Marka Pantelića, vršioca dužnosti predsednika FSS.
Pantelićevoj odluci da smeni Lazovića je prethodio javni predlog predsednika Javora da se Superliga proširi na 18 klubova, odnosno da iz iste ove sezone ispadnju dva manje.
Time je pokušao da zaštiti svoj Javor, koji je posle dramatične završnice poslednjeg kola ispao u niži rang.
Lazovićevo otvoreno pismo, koje je dostavljeno „Sport klubu“, vam prenosimo u celosti:
„Po osnovu člana 46 Statuta FSS član IO ima pravo predloga za uključenje tačaka u dnevni red... Moj predlog je bio razlog za smenu, uz kršenje svih zakona i principa. Dopuna se odnosila na dve tačke: regularnost takmičenja Superlige u sezoni 2020/2021. i format takmičenja za narednu. Nemaš ti Panteliću problem sa Lazovićem, već sa sobom. Tvoja odluka prema čoveku koji klub vodi bez mrlje 23 godine je čin moguć samo ljudima koji nemaju poštovanje. Takva mi odluka čak i te kako prija, mada je zakonski nelegitimna, što će se i dokazati.
© Foto : Screenshot/Youtube@Info LIGA IvanjicaDragomir Lazović, predsednik FK Javor
Dragomir Lazović, predsednik FK Javor - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Dragomir Lazović, predsednik FK Javor
U fudbal dajem i od njega ne uzimam. Dva puta su mi oteli osvajanje Kupa. Pre tri godine sam na brutalan način ispao iz Superlige. Ali ova poslednja sezona, tj. prolećni deo, u kom si ti presednik, je genocid. Uništenje! Uništeno je baš sve! Zato Panteliću ne očekuj po cenu bilo čega da ću prihvatiti da plac uništenih mladih sportista, uništenog kluba, uništene istorije kluba, sve zbog nameštenih utakmica, gurnem ispod tepiha. To rade mali i nemoralni ljudi, ili klimoglavci, zbog sitnih interesa!
Tuča kadeta na fudbalskom meču Hajduk – Dinamo u Splitu - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Haos u Splitu – sudija je odsvirao kraj, a onda... /video/
I nemaš potrebe da zoveš članove IO i lobiraš da se ne priča o regularnosti! Nikada se ništa nije sakrilo! Nemoj praviti sreću na tuđoj muci. To je prokleto! Pokaži hrabrost i izvuci iz fioke(sakrivene) prijave UEFA, pa donesi odluke, kao u Prvoj ligi Srbije. To što udaraš po već uništenima, to se zove nemoć! E te ‘nemoćne’ i nepravedno uništene braniću ja i pošteni deo fudbalske Srbije! Moje učešće u fudbalu, bez ključnih odluka o spasenju uništenog kluba je upitno... Ali ono što nikada biti neće jeste poštenje“, zaključio je Dragomir Lazović.
Podsetimo, Javor nije uspeo da se izbori za opstanak pošto je u poslednjem kolu remizirao sa Voždovcem.
Ekskluzivno: Bivši sudija otkriva kako se nameštaju fudbalske utakmice /video/
VAR na srpski način – neprocenjivo /video/
Lazetić za Sputnjik o pritiscima u Srbiji: Pravi se pitanje života i smrti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala