Lajović konačno prekinuo crni niz: „Malo sam sumnjao u sebe“

© AP Photo / Andy BrownbillDušan Lajović
Dušan Lajović - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Dušan Lajović, srpski teniser, konačno je prekinuo niz poraza i upisao pobedu nad Rikardasom Berankisom rezultatom 6:3, 6:3 u prvom kolu Beograd opena.
Dušan Lajović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Olimpijske igre u Tokiju
Drugi „reket” Srbije odustao od Olimpijskih igara!
Drugi reket Srbije je meč završio za 80 minuta, iako duel nije startovao na najbolji način.
Lajović je rivalu dozvolio da povede sa 2:0 u prvom setu, ali je potom promenio ploču, zaigrao na svom nivou i preokretom stigao do 1-0.
Nastavak je protekao u dobrom ritmu za Lajovića, napravio je jedan brejk u šestom gemu drugog seta i u devetom je okončao duel.
Lajović će se u drugom kolu sastati sa Žeremijem Šardijem.
„Za mene, početak meča je bio težak zbog emocija od prethodnih nedelja. Odmah sam izgubio servis i malo sam sumnjao u sebe. Srećom, ovo je rezultat rada tokom prethodnih dana. Posle Rima sam pokušavao da se mentalno oporavim, radio sam naporno. Na treningu pre pet dana je izgledalo slično kao tokom mečeva u prethodnim nedeljama, ali je iz treninga u trening bilo sve bolje. Tokom meča sam počeo da verujem da imam ono što je potrebno. Male stvari su me činile srećnim, pokušavao sam da ne sumnjam u sebe i da ne razmišljam previše. Išao sam od poena do poena, i kada ste u dobrom ritmu, ne razmišljate previše šta će da se dogodi. Danas sam baš to radio. Znao sam da moram da budem svestan toga da moram da samog sebe podsećam da tako radim”, rekao je Lajović.
Za njega, način na koji diše tokom meča je od velike važnosti.
„Jedna od glavnih stvari je disanje na određen način tokom meča. Ako mi srce radi ubrzano, trudim se da izdahnem brzo tri puta i udahnem jednom duboko. Ako imam vremena, pokušavam da dišem kroz stomak kako bih smanjio tenziju”.
Na kraju, pričao je o greškama koje su neminovne kod svakog igrača i kako se ne povući u takvim situacijama.
„Kada počnete da sumnjate u sebe, ne povlačite se. Uradite to što morate. Ako napravite grešku i niste proaktivni na terenu, to ne mora da znači da treba da prestanete da budete proaktivni. Kada sumnjate u sebe, tada pokušavate da ne dovedete sebe više u tu poziciju da grešite, što je samo po sebi greška. Ako napravite grešku tokom napadačke igre i od tada prestanete da napadate, to je mnogo veća greška. Ove male stvari čine razliku, a trebalo bi boriti se za svaku loptu, čak i u situacijama kad grešite. To je balans dve stvari – kada možete da kontrolišete situaciju i kada ne možete”, zaključio je srpski teniser.
► Krajinović odustao od Beograda: Veoma sam tužan
► Rođen je u Minhenu, ali je izabrao Srbiju – i za njega garantuje Novak Đoković
► Đoković: Sve bih pozvao u Srbiju, da vide naše najveće bogatstvo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala