Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Drugi „reket” Srbije odustao od Olimpijskih igara!

© AFP 2023 / PETER PARKSDušan Lajović i Novak Đoković
Dušan Lajović i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 23.05.2021
Pratite nas
Srpski teniser Dušan Lajović, 40. teniser planete i trenutno drugi najbolji predstavnik Srbije, odlučio je da ne ode na Olimpijske igre u Tokiju.
Lajović je odluku objavio pred početak Beograd opena, objasnivši razlog odustajanja.
„Trebalo bi da pred Vimbldon odigram jedan turnir na travi, posle čega ću ponovo igrati turnire na šljaci. Preksočiću Olimpijske igre, mislim da je zbog trenutke situacije bolji plan da igram u Evropi”, izjavio je drugi „reket” Srbije.
Olimpijske igre u Tokiju će se održati pod striktnim restrikcijama (od 23. jula do 8. avgusta), pošto će svim učesnicima sloboda biti maksimalno ograničena.
Stanovnici Japana i Tokija su se čak i podigli buru time što su uputili apel da se Igre u potpunosti otkažu.
Što se Lajovića tiče, njegov naredni korak će biti da u Beogradu prekine seriju neuspeha.
„Iskreno, u ovom trenutku svaki žreb mi je težak zbog serije od pet poraza. Došao je takav period, teško je ostati disciplinovan i nastaviti da radiš, jer se porazi nižu na mojoj omiljenoj podlozi. Ovo je najlošiji početak sezone na šljaci za mene. Nadam se da ću da se vratim u dobru formu. Ulazim bez očekivanja u meč, očekujem da se borim i da ne razmišljam o porazima. Dobro sam trenirao, tu deluje sve dobro, ali meč je druga stvar. Prethodnih nekoliko dana imam dobar stav na treninzima i nadam se da će mi to dati samopouzdanje. Iskreno, mislim da bi u normalnim uslovima ovo bi bio dobar žreb, ali sad nije tako”, pojasnio je Lajović.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2021
Zbog ovoga je Novak Đoković to što jeste /video/
Kaže da ne oseća poseban pritisak kad igra na turnirima koji se igraju u Srbiji.
„Ukoliko poredim nastupe tokom prethodnih nedelja, najbolji meč sam igrao u Beogradu na Serbia Openu. To ne vidim kao prepreku. Bio sam blizu protiv Delbonisa u trećem setu, mogao sam i ja da pobedim. Na ostalim turnirima nisam ni imao šansu”.
On je istakao da su fizičko i psihičko stanje povezani.
„Dešavaju se fizički padovi, ali to je nekada na osnovu psihe. Bitno je naći balans između, i kada osetiš da je teško na terenu, treba da shvatiš da je to trenutna kriza. Sa druge strane, nekad psihički potoneš u potpunosti. Verujem da je bitno da budem spreman na loše stvari tokom mečeva, ali treba da naučim da se izborim sa tim”.
Krajinović odustao od Beograda: Veoma sam tužan
Iznenađenje za Novaka na Dorćolu /foto/
Tehnologija ili čovek – Đoković ima jasan stav, a Lajović rešenje problema
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala