Aktuelni šampion u problemu, Grizliji šokirali Džezere! /video/

© AP Photo / Ross D. Franklin Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers
  Entoni Dejvis i Lebron Džejms – LA Lejkers - Sputnik Srbija, 1920, 24.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa, aktuelnih šampiona NBA lige, izgubili su u prvoj utakmici plej-ofa od Finiks Sansa – 99:90.
Lejkersi su i prethodne godine započinjali plej-of sa porazom, tada od Hjustona i Portlanda, ali su uspevali da se vrate i da se sa četiri trijumfa zaredom plasiraju u drugu rundu.
Međutim, utisak je da su ovoga puta naišli na znatno „tvrđi orah“ i da će se do kraja serije ozbiljno pomučiti da bi eliminisali ekipu predvođenu Krisom Polom i Devinom Bukerom.
Lejkersi su odigrali ispodprosečnu prvu utakmicu, mučili su se na oba kraja terena i Sansi su to oberučki prihvatili.
Sjajnu partiju odigrao je Devin Armani Buker koji je na ovom susretu debitovao u plej-ofu. Buker je na terenu proveo 45 minuta i utakmicu je završio sa 34 poena, sedam skokova, osam asistencija, a iz igre je šutirao 13/26 (50 odsto).
Lejkersi nisu imali rešenje za Bukera, fantastični bek Sansa radio je ono što najbolje zna, a to je da ubaci loptu kroz obruč i ako to bude bio slučaj u narednim mečevima, šampionu se ne piše dobro.
Sanse treba da brine povreda Krisa Pola koji je iščašio rame i celu utakmicu igrao je pod bolom. Na kraju je upisao 36 minuta, a meč je završio sa sedam poena i osam asistencija.
Odličan je bio i Diandre Ejton sa 21 poenom i 16 skokova, dok je doprinos dao i Bridžis sa 10 poena, četiri skoka i dve ukradene lopte.
U poraženom timu podbacili su svi. Dejvis je postigao samo 13 poena, Lebron je ubacio 18, a Šruder je imao 14 i tri asistencije.

Juta – Memfis 109:112

Košarkaši Memfis Grizlisa iznenadili su prvoplasiranu ekipu regularnog dela sezone pobedivši 112:109. Grizliji su iskoristili momentum, te su već na startu serije napravili brejk.
Mlada ekipa Memfisa odigrala je sjajnu utakmicu, briljirali su Dilon Bruks i Dža Morent, i zasluženo su slavili u Solt Lejk Sitiju.
Juta je bila oslabljena neigranjem Donovana Mičela, ali i pored toga bila je favori pred početka utakmice.
Džezeri su imali šansu da preko Bojana Bogdanovića dođu do produžetka, ali je hrvatski košarkaš promašio trojku i Memfis je slavio.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Bruks sa 31 poenom, Morent je ubacio 26, a Valančunas je imao 15 poena i 12 skokova. U poraženom bolji od ostalih bio je Bogdanović sa 29, a Konli je ubacio 22.

NBA, rezultati – plej-of:

Filadelfija – Vašington 125:118 (1-0)
Finiks – LA Lejkers 99:90 (1-0)
Njujork – Atlanta 105:107 (0-1)
Juta – Memfis 109:112 (0-1)
Bogdan briljirao u paklu Medison Skver Gardena! /video/
Da li je pronađen ključ za Jokićevo „gašenje“?
„Željko prvi zaslužuje poziv iz Amerike“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala