Zbog jedne rečenice Federer nikada neće voleti Đokovića

© AP Photo / John MinchilloNovak Đoković i Rodžer Federer
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 21.05.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, još 2007. godine navukao je na sebe gnev navijača Rodžera Federera, a možda je i to jedan od razloga izostanka većeg poštovanja Švajcarca prema Srbinu. On je tada konstatovao da je za teniski svet dosadno da gleda kako Federer stalno pobeđuje i krenuo u pohod ka vrhu.
Započinjući sezonu nadomak Top 15 igrača sveta i sa velikim ciljevima, Novak Đoković je izgubio od Rodžera Federera uz osmini finala Australijan opena 2007. godine uoči svog prvog Masters finala u Indijan Velsu.
Novak Đoković i Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
„Nisu bili korektni prema Đokoviću, sigurno bi uradili drugačije zbog Nadala ili Federera“
Dalje, Rafael Nadal se u Kaliforniji pokazao kao prejak zalogaj za Srbina, ali je Novak naučio veliku lekciju, koju je iskoristio da prvi put pobedi Španca u četvrtfinalu Majamija iste godine.
Tadašnji svetski broj jedan, Rodžer Federer, nije bio među finalistima uvodnih Masters turnira, pošto je izgubio od Giljerma Kanjasa u Indijan Velsu i Majamiju, čime je ostavio prostor mladim teniserima da se pokažu u najboljem svetlu.
Novak je na oba turnira u polufinalima igrao protiv Endija Marija oduševljen činjenicom da je nova generacija igrača prokrčila svoj put ka vrhu svetskog tenisa nakon nekoliko dominantnih sezona Švajcarca.
Đokoviću je te davne 2007. godine u Majamiju trebalo sat vremena i 37 minuta da pobedi Nadala u dva seta (6:3, 6:4).
On je tada osvojio 15 od 20 poena na drugi servis i spasao četiri od pet brejk prilika protivnika, čime je uspeo da održi pritisak na rivalu sa druge strane mreže.
Rafa nije uspeo da ostane na svom nivou, imao je problema na drugom servisu i dopuštajući tri brejka odveo je Srbina u polufinale.
Đoković je svoj prvi trijumf nad Špancem ostvario dužim razmenama, većim brojem vinera od neiznuđenih grešaka, a najveći izazov u ovom duelu imao je u desetom gemu drugog seta kada je odbranio tri brejk prilike, i asom završio meč u svoju korist.
„Očekujem lep okršaj sa Endijem, takmičimo se drugi put uzastopno u polufinalu Mastersa. On bi trebalo da bude spremniji nego što je bio u Indijan Velsu“, rekao je Đoković posle pobede nad Nadalom.
Ipak, ono što je zatim rekao Novak sasvim sigurno je pogodilo Federerovu sujetu i donelo talas netrpeljivosti prema srpskom teniseru. 
„Sjajna je stvar za tenis videti mlade igrače poput Nadala, Marija i mene kako igraju na ovom nivou unoseći nešto novo u tenis. Emocije su važne u sportu. Ako publika vidi mnogo emocija, uzbudljivih poena i pobednika u nekome od nas, to je dobra stvar, jer žele da vide nešto novo. Mislim da vam je svima dosta da Rodžer Federer osvaja svaki turnir, tako da je ovo dobro“.
Godinama kasnije, Novak i Rodžer su postali veliki rivali i nikada nisu ostvarili prisniji odnos, pre svega zbog nadmenog stava švajcarskog tenisera koji se definitivno nije nadao da će jedan Srbin ugroziti njegovu dominaciju i rekorde.
O odnosu Federera prema Đokoviću nedavno je za Sputnjik sport govorio Novakov otac, Srđan.
Federer je pogrešio u računici – Rodžere, dođi u Beograd!
Šok – Federer eliminisan na domaćem terenu!
Zapad priznao: Rim serijski prestupnik prema Đokoviću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala