Kralj sa deset metara srušio Voriorse, kraj za „ludog Srbina“ /video/

© AP Photo / Mark J. TerrillLebron Džejms (desno) i Stef Kari posle pobede Lejkersa nad Voriorsima u plej-inu
Lebron Džejms (desno) i Stef Kari posle pobede Lejkersa nad Voriorsima u plej-inu - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa su se plasirali u plej-of NBA lige, Golden Stejt Voriorsi će morati na popravni sa Memfis Grizlisima, dok su sezonu završili San Antonio Sparsi.
Lejkersi su savladali Voriorse sa 103:100 trojkom Lebrona Džejmsa sa oko deset metara i obezbedili direktan plasman u doigravanje sa sedme pozicije na Zapadu, gde ih očekuje serija sa Finiks Sansima.
Utakmica u Stejpls centru delovalo je kao da će imati iznenađujući kraj, pošto su Voriorsi vodili 36 minuta, a imali prednos i u završnici.
Sredinom treće deonice bilo je 12 poena prednosti za goste, ali su Lejkersi napravili preokret. Ipak, na dva i po minuta do kraja bilo je +3 za Golden Stejt.
Usledilo je nekoliko uspešnih napada na obe strane, da bi Lebron Džejms na 58 sekundi do kraja pogodio dalekometnu trojku za, kako se ispostavilo, konačnih 103:100.
​Kralj Džejms je utakmicu završio sa 22 poena, 11 skokova i deset asistencija, a u stopu ga je pratio Entoni Dejvis sa 25 poena i 12 uhvaćenih lopti.
Na drugoj strani nezaustavljiv je bio Stef Kari sa 37 poena. Endrju Vigins je dodao 21 poen, dok je Drejmond Grin imao devet skokova i osam asistencija.
Grizlisi su savladali Sparse sa 100:96 i eliminisali ih iz plej-ofa, pa će se za osmo mesto Zapada boriti sa Voriorsima.
Memfis je furiozno ušao u meč i napravio seriju od 27:6, a prednost je ubrzo nastavila da raste. Međutim, već do poluvremena izabranici „ludog Srbina“ Grega Popoviča su uspeli da dođu do egala.
Nikola Jokić i Entoni Dejvis - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Američki principi padaju pred srpskim genijem
Gosti su u jednom trenutku poslednje deonice uspeli i da povedu, ali snage da sačuvaju vođstvo nisu imali.
Kod pobednika su se istakli Dilon Bruks sa 24 poena, Jonas Valančunas sa 23 poena i 23 skokova i Dža Morent sa 20 poena i po šest skokova i uspešnih dodavanja.
Na drugoj strani Demar Derozan je imao 20 poena, koliko je ubacio i Rudi Gej. Keldon Džonson je dodao 11 uz 11 skokova, Džejkob Pertl je imao 10+10, a tripl-dabl je zabeležio Dežonte Marej, koji je imao deset poena, 13 skokova i 11 asistencija.
Budućnost je osetila ujed „kninske kobre“
Amerikanac „zapretio“ kolegama: Kazniti svakoga ko ne glasa za Jokića
„Veseli se srpski rode“ – uvertira pred meč loptu u Podgorici /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala