Federer je pogrešio u računici – Rodžere, dođi u Beograd!

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Federer
Novak Đoković i Federer - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
Pratite nas
Švajcarski teniser Rodžer Federer doživeo je neočekivan poraz na startu turnira u Ženevi, zbog čega mu je priprema za Rolan Garos značajno otežana.
Federer je u Ženevi izgubio od Pabla Anduhara, trenutno 75. teniser sveta, sa 6:4, 4:6, 6:4.
Švajcarcu je to bio tek treći meč od Australijan opena u januaru prošle godine, pošto je prethodnih skoro godinu i po dana proveo oporavljajući se od dve operacije kolena.
Kada se pogleda situacija na šljaci, to mu je bio prvi meč posle čak 712 dana i Rolan Garosa 2019. godine, za koji se sada i sprema.
Poraz nekada prvog tenisera planete od Anduhara nije problematičan koliko to što u Ženevi više neće odigrati nijedan meč.
Rodžerov glavni cilj je bio da na „domaćem terenu“ pokuša da pronađe što bolji ritam i sa što više mečeva u nogama dođe na Otvoreno prvenstvo Francuske, koje počinje 30. maja.
Ipak, plan mu se izjalovio neočekivanim porazom od iskusnog Španca, pa će, s obzirom da nije planirao da igra nijedan turnir do Rolan Garosa, morati da se uzda samo u treninge na šljaci.
Rodžer Federer u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Zašto sistem „gura“ Federera?
Ili...
Iako u Federerovom planu nije bilo turnira u nedelji pred RG, u rasporedu ATP svakako da isti postoje, a jedan od njih se održava upravo u Beogradu.
Srbija open 2 planiran je za 22. maj, kada će se igrati i Emilija-Romanja open u Parmi, nakon čega će početi drugi Grend slem sezone.
Direktor Srbija opena Đorđe Đoković je pred prvi Srbija open objasnio da nije bilo realno da čuveni Švajcarac ove godine dođe u Beograd, ali se od tada mnogo toga promenilo.
„Što se tiče Federera, bila bi nam čast da ga jedne godine dovedemo, ali činjenica je da je dovesti tako jednog igrača – skupo. Federer nije bio u opticaju ove godine, ali nadamo se da će produžiti karijeru toliko da možemo da ga dovedemo i da ga predstavimo pred srpskom publikom“, rekao je Đoković u Miljanovom korneru“.
Situacija je u poređenju sa prvim turnirom u Beogradu drugačija iz nekoliko razloga, a prvi je svakako već pomenuta potreba Švajcarca da odigra još neki meč na šljaci pred Rolan Garos.
Ukoliko bi odlučio da učestvuje na nekom turniru u nedelji pred Rolan Garos, verovatno bi i smanjio svoja potraživanja i time olakšao posao organizatorima, sa čije strane definitivno postoji želja o saradnji.
Đorđe Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Srbija će ponovo postaviti standarde svetu – Đoković za Sputnjik otkrio detalje /foto, video/
Federeru bi svaki turnir na planeti uručio specijalnu pozivnicu, a u Beogradu bi postojala i mogućnost da se sastane sa Novakom Đokovićem, koji je ranije potvrdio učešće.
Meč Federera i Đokovića je – bez obzira na formu i bilo šta drugo – spektakl kojem se nada organizacija svakog turnira iz svake serije, a pogotovo one koja pobedniku donosi 250 poena, kakva je na Dorćolu.
Ipak, da bi Rodžer došao u prestonicu Srbije, potrebno je da prvo proceni da igranje u nedelji pred Rolan Garos nije rizik, odnosno da je prednost dobijanja mečeva na šljaci veća od rizika umaranja pred naporne dve nedelje u Parizu.
Takođe, potrebno je da izabere Beograd pre Parme, ali bi se Đorđe Đoković i organizacija za rešavanje tog dela problema uzdali u Rodžerov odnos sa Novakom.
Iako postoje jasni argumenti za Federerov dolazak na Novakove terene u Beogradu, stvar je daleko od izvesne, ali srpskim navijačima – kojima bi trebalo da bude dozvoljen ulazak na terene na Dorćolu – ostaje da se nadaju da bi mogli da gledaju duel dva titana na Srbinovom domaćem terenu.
Zapad priznao: Rim serijski prestupnik prema Đokoviću
Španci o finalu Rima: Kralj se vratio
Đoković: Koliko puta još moram to da ponovim?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala