Zašto sistem „gura“ Federera?

© REUTERS / STEFAN WERMUTHRodžer Federer u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića
Rodžer Federer u finalu Vimbldona protiv Novaka Đokovića - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Rodžer Federer, švajcarski teniser, i dalje se nalazi u najboljih deset igrača sveta, iako je već dugo van terena.
Novak Đoković i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Federer je najveći gubitnik – ikada!
Zamrzavanje bodovanja uvedeno protekle sezone, zbog pandemijskih okolnosti, dovelo je do toga da osvajač 21. Grend slem trofeja ostane među najboljima na svetu, iako to nije pokazao na terenu više od godinu dana.
Federer je trenutno osmi igrač sveta, nalazi se iza pripadnika „nove generacije“ Dominika Tima, Stefanosa Cicipasa, Aleksandera Zvereva i Andreja Rubljova.
Njegovo realno rangiranje bi bilo daleko gore, ali – to se ne dešava i za sve postoji jedan veliki razlog.
Procena je da bi Federer trebalo da „natempira“ formu i da se u punom sjaju vrati na teren u Vimbldonu, prestižnom Grend slem turniru koji on doživljava svojim, jednako kao što Britanci njega prisvajaju i zdušno navijaju, u nedostatku svojih igrača.
Da je Federer pao na ATP listi, što je i trebalo da se dogodi imajući u vidu jednostavnu činjenicu da nije igrao, onda bi na predstojećem Vimbldonu imao veoma težak posao i suočio bi se sa ranim ispadanjem jer bi u prvoj fazi turnira dobijao teže protivnike.
Ovako, Švajcarac „uz aparate“ održava svoj teniski život, sistem koji je kreiran funkcioniše najviše u njegovu korist i dozvoljava mu dosad neviđene privilegije, a sve sa ciljem da on na Vimbldonu stigne što dalje i pokuša da preuzme rekord po broju Grend slem turnira.
To će pokušati i ranije, na Rolan Garosu, ali ima veoma male šanse zbog činjenice da surekorder Rafael Nadal ima ogromnu prednost na terenima sa šljakastom podlogom i praktično već jednom rukom drži trofej, odnosno primat u broju Grend slem titula.
► Španci o finalu Rima: Kralj se vratio
► Đoković: Koliko puta još moram to da ponovim?
► Nadal pobesneo: Neverovatno, to će nas na kraju ubiti! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala