Srbija zauvek ostaje bez svog Brazilca

© Foto : FSS/promoLijanko Vojnović
Lijanko Vojnović - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Ništa od Lijanka ponovo u dresu Srbije! Prethodnih dana prilično bombastično je najavaljivana mogućnost da bi „orlovi“ u budućnosti mogli da budu jači za Brazilca Lijanka Vojnovića, ali od toga definitivno neće biti ništa.
Štoper Torina s kojim je selektor Dragan Stojković Piksi, boraveći prethodne nedelje u Italiji, obavio razgovor, u kojem su obojica pokazala volju i interesovanje da Srbija i Lijanko pokušaju još jednom, ne može prema rigoroznim pravilika FIFA da ponovo igra za „orlove“.
Lijanko Vojnović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Kakvu igru igra Piksi sa Brazilcem?
Mnogi se čude šta koči čitavu priču, s obzirom na to da Lijanko posle partija za mladu reprezentaciju Srbije, nije igrao za A tim Brazila, već za mladu i olimpijsku selekciju.
„Lijanko je igrač koji ima kvalitet za reprezentaciju Srbije. Selektor Dragan Stojković je želeo da ga pozove na turneju koju ćemo imati početkom juna u Japanu. Obavili smo razgovore sa njim i kod njega je postojala želja i interesovanje. Na osnovnu prikupljene dokumencije kontaktirali smo FIFA i nažalost odgovor je bio negativan“, izjavio je Stevan Stojanović, sportski direktor reprezentacije Srbije.
​Pravila Međunarodne kuće fudbala (FIFA) su jasna, ne može se dvaput podnositi zahtev za promenu reprezentacije, to je u razgovoru za Sputnjik objasnio Mirko Poledica, predsednik sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.
„Pravilnik FIFA dozvoljava da samo jednom možete da podnesete zahtev o promeni izbora za koju zemlju ćete da igrate. Lijanko je to već uradio kada je posle Srbije izabrao Brazil. Samim tim, stvari su kristalno čiste i jasne. Na sajtu FIFA jasno piše da je tako, i nema tu ničeg spornog. Svojevremeno mu je FIFA odobrila da igra za Brazil, istrošio je mogućnost promene za koju reprezentaciju će da nastupa“, kratko i jasno je poručio Mirko Poledica.
Luis Suares - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Barselona ga je oterala, a Madrid slavi „osvetnika“
I niko kriv za takav epilog osim neodlučnog Lijanka Vojnovića, čiji je deda Jovan rođen u Jugoslaviji posle čega je kao dete tokom Drugog svetskog rata otišao za Južnu Ameriku gde je osnovao porodicu.
Taknuto-maknuto što bi se reklo. Brazilcu srpskih korena i čudnog imena, sada preostaje da se bori za žuti dres „selesaa“ što neće biti nimalo lako s obzirom na paklenu konkurenciju, dok će Piksi i Srbija rešenje morati da potraže u sopstvenom dvorištu na putu ka Mundijalu u Kataru naredne godine. 
► Zvezda oborila svetski rekord, ali i zasenila Partizan /video/
► Naterao je Meksiko da zaboravi na Hrvatsku – uz crno-belo i tri prsta /foto, video/
► Lazetić za Sputnjik o pritiscima u Srbiji: Pravi se pitanje života i smrti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala