Barselona ga je oterala, a Madrid slavi „osvetnika“

© AP Photo / Bernat ArmangueLuis Suares
Luis Suares - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Luisa Suareza možete da volite ili mrzite, ali morate da ga poštujete i klasu ne možete da mu osporite. Kao ni godine, one su za njega samo broj i ništa više. E, upravo tu je Barselona napravila onu najveću, nedopustivu - kardinalnu grešku, kada ga je prošlog leta prodala Atletiku uz obrazloženje „mator je“.
Poslednji u nizu, verovatno onaj najvredniji postigao je u neverovatnom preokretu „jorgandžija“ protiv Osasune - 2:1 (0:0). Tim iz Pamplone poveo je u Madridu golom Budimira u 75. minutu i sve je slutilo na propast. Titula je u tim trenucima bila viđena u beloj strani španske prestonice, jer je Real vodio protiv Atletik Bilbaa 1:0 u Baskiji.
Slavlje fudbalera Liverpula nakon pogotka Alisona - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Alison uradio što niko nije 129 godina /video/
Ipak, četa Dijega Čola Simeonea se nije predavala, pokazala je šampionsku crtu karaktera, pa je preko Renana Lodija u 82. minutu stigla do izjednačenja, a samo šest minuta kasnije „osvetnik“ Luis Suarez je golom trasirao ekipi put ka pobedi, praktično i ka tituli prvaka Španije. Jasno je da će sve biti poznato u poslednjem kolu, ali Atletiko i Suarez se pitaju za sve.
​Kolo pre kraja Atletiko ima dva boda više od Reala, dok je Barselona koja je najurila Suareza pod izgovorom da je „mator“ i da joj više ne treba, napravivši od njega osvetnika željnog dokazivanja, da i dalje i te kako zna da teroriše protivničke mreže i golmane, što ne prestaje da pokazuje iz nedelje u nedelju, samu sebe precrtala iz trke sa dva šokantna rezultata u poslednjih sedam dana.
Prvo su Katalonci od gotovog napravili veresiju protiv Levantea, odigravši 3:3, a vodili su 2:0 i 3:2, da bi im se onda dogodila Selta. Na domaćem terenu su vodili 1:0, a na kraju su doživeli šokantan poraz 2:1. Bio je to jasan znak da su Mesi i drugovi odsvirali svoje u šampionskoj trci, dok osvetnik Suarez vodi „jorgandžije“ ka tituli na koju Atletiko čeka od 2014. godine.
Engleska ragbistkinja Sara Hanter - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
„Nisam mogla da zavežem pertle i da jedem, pet meseci niko nije znao šta mi je“
Te godine je upravo Barselona dovela Suareza iz Liverpula, od tada je ubojiti Argentinac šest godina predvodio oštricu napada sa Mesijem, bio je tu i Nejmar, činili su zajedno čuveni trio „MSN“, ali je prvi nogu povukao Brazilac, koji je otišao u Pari Sen Žermen, jer je pošto-poto želeo da izađe iz Mesijeve senke.
Suarezu nije smetalo da Argentinac bude prva zvezda ekipe, radio je sve u korist tima, a Barselona ga je izdala i olako ga „pustila niz vodu“. Div iz Katalonije je sam sebe demantovao u tome da je „osvetnik“ mator, jer rade na tome da na Kamp nou dovedeu Mesijevog kuma Serhija Kuna Aguera, koj je samo godinu dana mlađi od Urugvajca.
Time je razbijena iluzija, bar kod onih kod kojih je postojala, da je Suarez mator i da je zbog toga prodat. Možda nije u najboljim igračkim godinama, kao što je to bio slučaj kada je žario i palio u dresu Liverpula, kao i kada je stigao u Barselonu, ali je jasno da je „hanibal“ Suarez i dalje gladan golova i da može da ih postigne kad-god poželi. 
Potvrda za tim ogleda se u njegovom fantastičnom učinku ove sezone u Primeri. Za sada je na koti 20, što je možda za 10 golova manje od prvog strelca LaLige Lionela Mesija, ali treba imati u vidu da je drugi strelac Barse Francuz Antoan Grizman koji je dao samo 12 golova. 
Računica je jasna, da se Katalonci nisu ogrešili od „El Pistolera“ i da su ga sačuvali bar još tu jednu sezonu, on i Mesi bi u tandemu sa 50 i više golova sasvim sigurno bili garancija da će titula završiti u trofejnoj sali Kamp noua.
​Ovako, jasno je da će završiti u Madridu, samo ostaje da se vidi da li će to biti crveno-beli ili samo beli deo Madrida. Odgovor krije "osvetnik" Suarez, a naredna žrtva, pardon protivnik Atletiku, biće Valjadolid 22. maja. 
► Noćna mora Nikolićeve Lokomotive – i veliko slavlje rivala iz Moskve /foto/
► Čovek koji je stvarao bogove /video/
► Otac mu je poginuo, a on je nastavio njegovu misiju i pokazao koliko gazda voli klub /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala