Alison uradio što niko nije 129 godina /video/

© AFP 2023 / LAURENCE GRIFFITHSSlavlje fudbalera Liverpula nakon pogotka Alisona
Slavlje fudbalera Liverpula nakon pogotka Alisona - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Alison Beker, golman Liverpula, pogotkom u petom minutu nadoknade vremena na utakmici protiv Vest Bromvič Albiona upisao se crvenim slovima u istoriju slavnog kluba, ali i Premijer lige.
Tridesetšesto kolo engleske fudbalske lige između Vest Bromvič Albiona i Liverpula ostaće upamćeno po nesvakidašnjem slavlju.
Gosti iz Liverpula išli su na pobedu kako bi dve utakmice pre kraja prvenstva zadržali šansu da zamene Čelsi na četvrtom mestu Premijer lige koje vodi u Ligu šampiona.
Egal do kog su doveli Hal Robson-Kanu u 15, odnosno Mohamed Salah u 33. minutu utakmice pritiskao je izabranike Jirgena Klopa ostavljajući im malo nade da će se domoći najelitnijeg evropskog takmičenja.
Ipak, u 95. minutu hrabro srce Brazilskog golmana bilo je nerešiva enigma za odbranu domaće ekipe.
Alison je u poslednjim trenucima utakmice istrčao u kazneni prostor Albiona, te na asistenciju Aleksander-Arnolda glavom pogodio dalji ugao gola rivala.
Ovaj pogodak pored toga što je prvi gol golmana Liverpula u njegovoj istoriji dugoj 129 godina, istovremeno i je i prvi put da je čuvar mreže jednog premijerligaškog kluba zatresao mrežu rivala udarcem glavom.
Pobeda „crvenih“ u Vest Bromviču ostavila ih je na petom mestu engleske lige sa bodom zaostatka za četom Tomasa Tuhela, a do kraja takmičenja gostovaće Bernliju 19. maja i dočekati Kristal Palas četiri dana kasnije.
Sa druge strane, Čelsi dočekuje Lester Siti 18. maja, a 23. gostuje Aston Vili.
Noćna mora Nikolićeve Lokomotive – i veliko slavlje rivala iz Moskve /foto/
Otac mu je poginuo, a on je nastavio njegovu misiju i pokazao koliko gazda voli klub /video/
Čovek koji je stvarao bogove /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala