Navijte alarme – Jokić u cik zore kreće pohod na titulu

© AFP 2023 / MIKE EHRMANNNikola Jokić na liniji slobodnih bacanja
Nikola Jokić na liniji slobodnih bacanja - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Čelnici NBA lige saopštili su satnicu za prve plej-of utakmice, te će tako Denver Nagetsi i Portland Trejl Blejzersi seriju započeti u noći između subote i nedelje u 04.30 po srednjeevropskom vremenu.
Plej-of najjače košarkaške lige na svetu kreće u subotu u 20 časova kada će na teren Milvoki Baksi i Majami Hit. Dva i po sata kasnije na programu je duel Klipersa i Maveriksa, zatim u dva ujutru igraju Seltiksi i Netsi, a u 04.30 sledi dugo iščekivani duel Nagetsa i Blejzersa.
Srpskog košarkaša Nikolu Jokića očekuje veoma težak zadatak u prvoj rundi plej-ofa pošto je franšiza iz Oregona (Portland) jedna od boljih ekipa, iako plasman na kraju regularne sezone to ne govori.
Blejzersi su završili tek kao šestoplasirani, ali su kompletnija ekipa od oslabljenih Nagetsa i ne čudi što je NBA liga odlučila da u „prajmtajm“ stavi duel dve ekipe.
Od Jokića, budućeg MVP, ubedljivo najviše se očekuje i Portland će na svaki način pokušati da ga zaustavi. Da li će to biti agresivnom odbranom, udvajanjem ili nekom drugom taktikom pitanje je, ali bez sumnje kompletna defanziva Blejzersa biće usredsređena na Nikolu.
Centar iz Sombora najveću podršku trebalo bi da ima od Majkla Portera juniora, a dosta se očekuje i od Erona Gordona i Fakunda Kampaca.
Nagetsi će šansu tražiti u očajnoj odbrani Blejzersa, te nas očekuju utakmice na veliki broj poena, a i prednost domaćeg terena trebalo bi da igra veliku ulogu.
Biće ovo repriza polufinala Zapada iz sezone 2018/2019 kada je Portland slavio posle sedam utakmica u jako uzbudljivoj seriji.
Tako da, ili nema spavanja ili navijte alarm za nedelju u cik zore – u 04.30.
Briljantni Tejtum uništio Vizardse! /video/
Jokić dobio priliku za osvetu u plej-ofu! /video/
Jokić ruši stare američke zakone /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala