Američki senator potvrdio: Vašington ne uvodi sankcije operatoru „Severnog toka 2“

© Sputnik / Ekaterina Solovьeva / Uđi u bazu fotografijaObjekti gasovoda "Severni tok 2" u gradu Ljubmin u Nemačkoj
Objekti gasovoda Severni tok 2 u gradu Ljubmin u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Pratite nas
Američki senator Bob Menendez potvrdio je da je Vašington suspendovao sankcije protiv operatora gasovoda „Severni tok 2“, kompanije „Nord strim 2 AG“, i njenog direktora.
Prema pisanoj izjavi Menendeza, Kongres je dobio izveštaj Stejt departmenta.
Kako se navodi u senatorovoj izjavi, Kongres je dobio odgovarajući izveštaj Stejt departmenta.
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 19.05.2021
Nemački ministar: Planovi Vašingtona da odustane od sankcija „Nord strimu“ ─ konstruktivan korak
„Pozivajući se na interese nacionalne bezbednosti, Bajdenova administracija objavila je da će obustaviti obavezne sankcije protiv kompanije ‘Nord strim 2 AG’ i njenog izvršnog direktora Matjasa Varniga“, rekao je Menendez.
U izveštaju se dodaje i da Sjedinjene Američke Države nameravaju da uvedu sankcije protiv četiri broda i četiri pravna lica iz Rusije zbog projekta „Severni tok 2“. Dokument je na svojoj stranici na Tviteru objavila novinarka „Si-Bi-Esa“ Ina Rufini.
​Sankcije će biti uvedene brodovima „Akademik Čerski, „Vladislav Strižov“, „Baltički isledovatelj“ i „Jurij Topčev“, a na spisku sankcija za pravna lica su „Koksohimtrans“, „Mortransservis“, Savezna državna budžetska institucija „Morska služba spasavanja“ i Samarski fond za toplotnu i električnu energiju.
Ranije su mediji, pozivajući se na izvore, javili da američka administracija namerava da odustane od sankcija protiv operatora „Nord strim 2 AG“ i direktora ove kompanije, ali istovremeno i dalje namerava da spreči puštanje u rad „Severnog toka 2“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala