Katalonska propast /video/

Pratite nas
Fudbaleri Barselone posle 36. kola počeli su da se opraštaju od borbe za titulu prvaka Španije, a u 37, porazom od Selte, izgubili su i matematičke šanse za trofej u La Ligi.
Katalonski gigant imao je sve u svojim rukama. Četiri kola pre kraja ekipa Ronalda Kumana na domaćem terenu dočekala je madridski Atletiko, prvoplasiranu ekipu šampionata, i eventualnom pobedu izbila bi na čelo tabele. Ipak, usledio je remi bez golova, a onda i dvoboj sa slabašnim Levanteom u Valensiji.
​Protiv Leventea krenulo je sve da se odvija po planu i programu, onako kako su želeli Leo Mesi i drugovi, dva gola u rasponu od devet minuta, od 25. do 34. bila su nagoveštaj rutinskog trijumfa Barse.
Pomenutim rezultatom otišlo se na poluvreme, a onda se desilo pravo čudo! Levante koji je zakucan na sredini tabele, niti može da ispadne, niti može da se bori za Evropu, sa dva ekspresna gola Melera i Moralesa u 57. i 59. minutu je šokirao Katalonce.
Začas je na semaforu bio ispisan rezultat 2:2. Barselona se nije predavala, već je preko Usmana Dembelea u 64. minutu stigla do novog vođstva, koji joj je garantovao da će prenoćiti na prvom mestu La lige. 
Trener Ronald Kuman, kao i svi kojima je Barsa u srcu, očekivali su da će njihov tim održati do kraja utakmice teško stečenu prednost, ali se to nije dogodilo. Novi šok usledio je u 83. minutu kada je Serhio Leon matirao Ter Štegena za konačnih, ujedno i šokantnih 3:3.
Barselona je u Valensiji uzela samo bod i već tada je moglo da se nasluti da će im biti veoma teško da u poslednja dva kola preokrenu stvari u svoju korist.
Katalonci su čekali kiks Atletiko Madrid protiv Real Sosijedad, kao i neuspeh Reala na gostovanju u Granadi.
To se, naravno, nije desilo, te su dva kola pre kraja Atletiko i Real imali četiri, odnosno dva boda prednosti.
Ekipa s Kamp Noua nakon ovih utakmica oprostila se od titule, što se i videlo u poslednjem, 37. kolu, u kom je na svom terenu doživela novi šamar.
Selta iz Viga nanela je Mesiju i drugarima sedmi poraz u sezoni, ukupno drugi u poslednjih pet utakmica i zvanično drugu godinu zaredom Barselona neće biti šampion.
Ako se pogleda celokupna sezona, ne računajući poslednjih nekoliko utakmica u kojima je Barsa izgubila titulu, katalonski gigant nije ni zaslužio da na kraju takmičarske godine podigne trofej.
Od starta sezone atmosfera u klubu bila je jako loša zbog odnosa Lionela Mesija i tadašnjeg predsednika Hose Marija Bartomeua. Argentinac je želeo da ode, čelnici mu to nisu dopustili sve dok ima ugovor i stvorena je katastrofalna atmosfera.
U avgustu je za trenera postavljen Ronald Kuman i, ruku na srce, iskusni Holanđanin nije mogao mnogo da promeni. Dat mu je „vruć krompir“ i utisak je da je izvukao maksimum iz ove sezone.
Na početku se videlo da će ovo biti mučna sezona za Katalonce, porazi od Hetafea, Reala, Atletika i Kadisa, ukazivali su na to, ali kako se bližio kraj mandata Bartomeuu i kako je bilo jasno da više neće biti predsednik kluba, tako je i Barsa krenula da igra bolje.
U jednom delu sezone utisak je bio da će, uprkos velikim problemima, ipak uspeti da dođe do trofeja, međutim, usledila je katastrofalna završnica, poraz od Granade i Selte, kao i remiji sa Levanteom i Atletikom, te je titula izgubljena.
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Ronaldov dres prodat – 1,3 miliona za pomoć osmomesečnom Gavrilu
► Italijani pišu: Mihajlović blizu dogovora s Juventusom
► Penal koji je „zapalio“ Španiju, a Hrvat je u centru pažnje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala