Iz Gaze lansirane rakete ka Ašdodu, vojska Izraela bombardovala zgradu Crvenog polumeseca

© REUTERS / RONEN ZVULUNIzraelski protivraketni sistem „Gvozdena kupola“
Izraelski protivraketni sistem „Gvozdena kupola“ - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Iz Gaze su lansirane rakete ka gradu Ašdodu u Izraelu, nakon mirna dva sata. Pre toga, Izrael je bombardovao kancelariju katarskog Crvenog polumeseca, koja se nalazi u Pojasu Gaze.
Dopisnik RT-a izvestio je da su se uključile sirene upozorenja u gradu Ašdodu, južno od Izraela, usred kontinuiranih uzajamnih bombardovanja izraelske vojske i palestinskih frakcija u Pojasu Gaze.
TELEGRAMMMM "{$url}"
Prethodno su izraelske odbrambene snage gađale kancelariju katarskog Crvenog polumeseca.
Dan ranije, ista zgrada bila je meta bombaškog napada, saopštilo je katarsko Ministarstvo spoljnih poslova. 
„Šokiran sam što je u vazdušnom napadu pogođen katarski Crveni polumesec u Gazi. Srećom, osoblje je na sigurnom. Ali moraju se preduzeti svi koraci kako bi se osigurala zaštita medicinske infrastrukture i osoblja. Ovaj incident će samo ometati humanitarni odgovor u ovom kritičnom trenutku“, napisao je na Tviteru generalni direktor Međunarodnog komiteta Crvenog krsta Robert Mardini.
Izraelska vojska nije prethodno upozorila zaposlene katarskog Crvenog polumeseca o predstojećem vazdušnom napadu, izjavio je izvršni direktor Sektora za međunarodnu pomoć i razvoj Fajsal el Emadi. Odbor Crvenog krsta istakao je da u poslovnoj zgradi nije bila uskladištena humanitarna pomoć. Organizacija je objavila da je nekoliko ljudi u blizini zgrade ubijeno, ali niko od zaposlenih u kancelariji.
Pročitajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala