Bajden nije bio u pravu: Prva američka država prijavila nula smrtnih slučajeva od korone

© AP Photo / Michael AinsworthTeksas
Teksas - Sputnik Srbija, 1920, 18.05.2021
Pratite nas
Nakon potpunog otvaranja, ukidanja mera i održavanja turnira u golfu i nacionalnog prvenstva u fudbalu, manifestacija na kojima je bio prisutan veliki broj gledalaca, guverner Teksasa Greg Abot objavio je da država nije imala smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom i da je sedmodnevna stopa pozitivnosti bila najniža od kada se vodi evidencija.
Guverner Teksasa Greg Abot izazvao je buru u Kongresu kada je 2. marta ove godine najavio da će u potpunosti otvoriti državu. Otprilike u isto vreme odlučeno je da se u potpunosti otvori i Misisipi.
​Ideja je bila da se ljudi priviknu na normalan život, uključujući rad preduzeća sa punim kapacitetom i sportske arene pune navijača, otvaranje škola... 
​Predsednik SAD Džo Bajden nazvao je takve planove „razmišljanjem neandertalaca“, prenosi Newsweek.
"Nadam se da su do sada svi shvatili da su maske ključne. Na korak smo do toga da možemo iz temelja promeniti prirodu ove bolesti zbog načina na koji možemo da vakcinišemo ljude", rekao je Bajden komentarišući odluku guvernera Teksasa.
"Poslednje što nam treba je neandertalac koji misli da će u međuvremenu sve biti u redu, da možemo skinuti masku, zaboraviti je. I dalje je važno. Kritično je, kritično, kritično“, ponavljao je Bajden.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala