U Beogradu prekršena pravila – šta se sprema u Podgorici?

© Foto : ABA liga/Dragana StjepanovićGrb Srbije na parketu Pionira pred početak duela Crvena zvezda – Budućnost
Grb Srbije na parketu Pionira pred početak duela Crvena zvezda – Budućnost - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Crvena zvezda je pobedila Budućnost u prvom meču finala ABA lige, a utakmicu je, pored dramatične završnice, obeležilo i kršenje epidemioloških mera.
Košarkaški klub Crvena zvezda kažnjen je zbog prisustva navijača u hvali „Aleksandar Nikolić“.
Iz Komunalne milicije su naveli da su na utakmicu u Beogradu, u kojoj je pobedu odnela Zvezda rezultatom 82:78, navijaču pušteni „protivno odlukama Kriznog štaba“.
Dodaje se da su crveno-beli kao klub kažnjeni sa 300.000 dinara, da će odgovorno lice u klubu morati da plati 50.000 dinara, a redar koji nije postupio po merama 30.000 dinara.
Na sajtu ABA lige se navodi da je utakmici prisustvovalo 987 osoba, dok srpski mediji navode da je u dvorani bilo dosta više ljudi od toga.
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Projekat moćnika i amerikanizacija – propast Jadrana
Zvezda i Budućnost naredni meč igraju 18. maja u „Pioniru“, pa ostaje za videti da li će kazna za kršenje epidemioloških mera odvratiti od toga da i u tom meču puste navijače u halu.
Takođe, biće zanimljivo videti kakav će biti potez kluba iz Podgorice, koji je i tokom regularnog dela sezone dopustio najvernijim navijačima da prisustvuju utakmici kada je to bilo zabranjeno.
Popularni Varvari su, uprkos policijskom času, ušli u dvoranu „Morača“, gde su, pored ostalog, vređali Zvezdinog trenera i svoju legendu, Dejana Radonjića.
Vredi podsetiti i da su Budućnost i Zvezda 2019. godine igrali u finalu ABA, kada je u svih pet mečeva igranih u Beogradu i Podgorici viđena takozvana „atmosfera linča“.
Ove godine je nemogućnost velikog broja navijača trebalo da smiri strasti između dve strane, ali, kako stvari stoje, veće su šanse da dvorana bude puna nego potpuno prazna, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.
Šta se sprema u Podgorici saznaćemo 22. maja, kada je na programu treći meč serije finala plej-ofa.
​► Pobuna Amerikanaca u Izraelu – plaše se da uđu u avion, spremaju se kazne
Turska izdala nalog za hapšenje – Kanter zapalio papir i obratio se Erdoganu na grčkom /foto, video/
Jokić dobio priliku za osvetu u plej-ofu! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala