San Marino otvara sezonu vakcinalnog turizma ruskom vakcinom

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina Sputnjik Ve
Ruska vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
San Marino će 17. maja pokrenuti kampanju za strance koji žele da se vakcinišu protiv virusa korona na teritoriji ove male države na Apeninskom poluostrvu.
Prema rečima državnog sekretara za turizam San Marina Federika Pedinija Amatija, vakcinalni turizam je moguć zahvaljujući ruskoj vakcini „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koja je korišćena u skoro 90 procenata vakcinacija građana. U San Marinu je dato 38.000 doza vakcina. Prvu dozu je primilo 21.800 ljudi, što predstavlja tri četvrtine stanovništva zemlje.
Kako su Sputnjiku saopštili u Institutu za socijalnu zaštitu San Marina, u zemlji se pojavilo 10.000 doza „viška“ vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koje omogućavaju lokalnim vlastima da i za strance organizuju vakcinaciju.
Vakcina protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Skoro stopostotna efikasnost: Uspeh „Sputnjika Ve“ u San Marinu veći od podataka „Lanseta“
Da bi primili „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) ili „Fajzer“ stranci moraju da rezervišu sobu u hotelu i da na planini Titano provedu najmanje šest dana, iz dva dela. Ovaj period je dovoljan za praćenje vakcinacije u intervalu od 21 i 28 dana.
Cena dve vakcinacije, bez troškova hotela, će biti 50 evra.
Predstavnik državnog sekretara za spoljne poslove izjavio je za Sputnjik da San Marino dobija veliki broj pitanja o terminu početka prijava za vakcinaciju. Pozivi i poruke dolaze iz Nemačke, Švajcarske, Francuske i drugih zemalja Evrope.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala