Greškom je primila četiri doze „Fajzer“ vakcine, sada pije sedam litara vode dnevno

© REUTERS / CIRO DE LUCAVakcinacija „Fajzer/Biontek“ vakcinom u Italiji
Vakcinacija „Fajzer/Biontek“ vakcinom u Italiji - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Italijanka Virdžinija (23) koja je greškom primila četiri doze „Fajzer“ vakcine protiv virusa korona odjednom, sada je na lekarskim ispitivanjima zbog toga što pije sedam litara vode dnevno i neprestano je žedna.
Devojka, koja je vakcinisana „Fajzerovom“ vakcinom, a za koju je prvo objavljeno da je primila šest doza, primila je zapravo četiri doze. Njena porodica kaže da ona sada pati od jake dehidratacije i ne isključuje tužbu, prenosi italijanski „Korijere dela sera“.
„Neprestano je žedna, zbog čega pije sedam litara vode dnevno, a da ne može da utoli žeđ“, ispričala je njena majka.
Samo dan posle vakcinacije, ona je rekla da oseća glavobolju, umor i bol na mestu gde je primila vakcinu.
Davanje vakcine - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Bolničar ubrizgao šest doza vakcine devojci – ona puštena kući, njemu pozlilo
Devojka, koja je studentkinja psihologije, pošto je primila preveliku dozu vakcine, zadržana je u bolnici 24 sata na ispitivanju. Međutim, problemi su se javili kasnije, tvrdi njena majka. Ona objašnjava da su devojci stalno suva usta, da ima velike, tamne podočnjake. Zbog toga se ponovo obratila poznatom virusologu Fabriciju Preljasku, direktoru Instituta „Galeaco“ u Milanu, koji im je prvog dana, nakon što je objavljeno da je devojka primila više doza, savetovao da ne potcenjuju moguće posledice.
Virdžinijina majka kaže da je devojka zbog toga uradila više zdravstvenih testiranja, a rezultate su poslali dr Preljasku, koji će im, kada ih prouči, zakazati pregled.
Ona dodaje da ispočetka nije htela da porodica podnese tužbu zbog greške, ali sada je razmatra. Objašnjava da će o tome odlučiti u zavisnosti od toga šta pokažu zdravstveni testovi i šta kaže čuveni virusolog. Majka devojke koja je primila četiri doze „Fajzerove“ vakcine kaže da taj incident možda i nije izazvao fizičke posledice kod njene ćerke, ali svakako jeste psihičke.
Inače, italijanski stručnjaci navode da bi Virdžinija, iako je primila četiri doze vakcine, mogla da se suoči sa neočekivanom posledicom, odnosno da uopšte nema antitela, te da bi morala da bude revakcinisana.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala