Beloruski general: Ruska vojska je spremna da pritekne u pomoć Belorusiji

© Sputnik / Sergeй Pяtakov / Uđi u bazu fotografijaKomandni centar ruske vojske
Komandni centar ruske vojske - Sputnik Srbija, 1920, 17.05.2021
Pratite nas
Ruska vojska je spremna da u svakom trenutku pritekne u pomoć Belorusiji u organizaciji odbrane, izjavio je zamenik načelnika Generalštaba Oružanih snaga Belorusije general-major Igor Korolj.
"Svi znaju da sa Rusijom imamo regionalne snage, čiju glavnu komponentu čine Oružane snage Belorusije i 1. Gardijska tenkovska armija Oružanih snaga Rusije. Naši partneri, naši saveznici su spremni da nam u svakom trenutku priteknu u pomoć u organizaciji odbrane naše države", rekao je Korolj televiziji STV.
On je naglasio da se vojske dve države spremaju za moguće opcije razvoja situacije, usaglašavaju planove, izvode zajedničke vojne vežbe u Rusiji i Belorusiji kojih je ove godine bilo znatno više.
"Prirodno, kod nas funkcioniše jedinstven sistem protivvazdušne odbrane, čiji rukovodilac je naš komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane. Spremni smo da se sretnemo sa svim protivnicima, i naši saveznici su spremni da nas podrže", izjavio je zamenik Generalštaba.
Događaji koji su se desili u Belorusiji nakon predsedničkih izbora u avgustu-septembru 2020. godine, Korolj je nazvao "krizom".
"Znamo šta blok NATO-a podrazumeva pod operacijama rešavanja krize. Znamo mnogo država, mnogo primera, gde američke snage i njihovi saveznici iz NATO-a, ušavši u razvijene zemlje, pretvaraju ih u pustinje i nanose nepopravljivu štetu državama», rekao je Korolj.
Pročitajte još:
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala