Bjelica je konačno dobio šansu i naterao Bogdanovića da „okači“ njegovu trojku /video/

© REUTERS / Jasen VinloveNemanja Bjelica
Nemanja Bjelica - Sputnik Srbija, 1920, 16.05.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica često je „na ledu“, ali je ovoga puta dobio priliku da bude starter u dvoboju Majamija i Milvokija koji je njegov tim izgubio rezultatom 122:108 (44:28, 26:23, 29:30, 23:27).
Iskusni Nemanja Bjelica prvi put se našao u ulozi startera u maju i momentalno je upisao dvocifren broj poena što će mu i te kako značiti za samopouzdanje.
Srbin je na parketu proveo 21 minut i to mu je bilo dovoljno da ostvari učinak od 11 poena, uz četiri asistencije i isto toliko skokova, kao i da ima jednu ukradenu loptu.
Nikola Jokić u duelu protiv Šarlot Hornetsa - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Nova Jokićeva MVP partija – Srbin razbio Detroit pa odmarao /video/
Profesor, ili Beli kako ga zovu u Americi, imao je stoprocentan učinak s linije penala 2/2, dok je trojke šutirao 3/5, a jednu njegovu „dalekometnu paljbu“ je čak i njegov reprezentativni saigrač Bogdan Bogdanović „okačio“ na svoj Instagram profil.
© Foto : Printskrin/bogdanbogdanović/instagramBogdanović Instagram trojka
Bogdanović Instagram trojka - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Bogdanović Instagram trojka
Ipak, Bjelica se u ulozi startera pre svega našao zbog povrede leđa koju je zaradio Džimi Batler i nije mogao da se stavi na raspolaganje ekipi, pa je trener morao srpskog reprezentativca da „baci u vatru“, a on mu je pokazao da može na njega da računa, makar u rotaciji, pruživši sasvim solidnu partiju u svom tek devetom meču otkako je iz Sakramenta stigao u Majami.
​Kendrik Nan bio je najzapaženiji akter „vreline“, ubacio je 31 poen, podršku je imao od Dragića i Robinsona koji su ubacili po 17, dvocifreni sa po 11 poena bili su Bjelica i Ariza.
S druge strane, u taboru Milvokija istakao se Midlton sa 21 poenom i sedam skokova, uz identičan broj asistencija. Holidej je dodao 20 poena, Lopez 18, Adetokumbo 16.
Posle ovog poraza Hitsi su trenutno šesti na Istoku, i postoji velika verovatnoća da se u prvoj rundi plej-ofa sastanu upravo sa Baksima, koji su trenutno treći. Ipak, treba ostaviti prostora za pomeranje u poslednjem kolu, u slučaju da Milvoki „tuče“ Čikago, a Bruklin ne savlada Klivlend.
Bjeličin Majami može da se popne na lestvici i digne na peto mesto ukoliko savlada Hjuston, a potrebno je i da Njujork Niksi izgube od Bostona.
► Kokoškov umalo izgubio nemoguće, Fener na popravnom /video/
► Anđušića slave u Francuskoj – 30 poena i trojka za produžetak! /video/
► „Bogdan će šokirati Ameriku u plej-ofu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala