Hrvat je postao Nemac, a onda je naišao na veliki problem /video/

© AFP 2023 / RALPH ORLOWSKIHrvatski fudbaler Borna Sosa (gore) u duelu sa igračem Frajburga
Hrvatski fudbaler Borna Sosa (gore) u duelu sa igračem Frajburga - Sputnik Srbija, 1920, 15.05.2021
Pratite nas
Mladi hrvatski fudbaler Borna Sosa izrazio je želju da promeni sportsko državljanstvo i zaigra za Nemačku, ali na put tome možda Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA).
Sosa je uoči Evropskog prvenstva izabrao da igra za Nemačku, umesto za rodnu Hrvatsku, iz profesionalnih razloga.
„Moj izbor je zbog toga što u hrvatskoj reprezentaciji nisam nijednom dobio poziv za A reprezentaciju. Ja tu nikoga ne osuđujem, nego kažem da je to njihov izbor, znači da smatraju da imaju igrače na toj poziciji umesto mene. Poštujem njihovu odluku, ali sam ja na osnovu cele te situacije doneo svoju odluku, da igram za Nemačku“, rekao je Sosa nedavno za „HRT“.
Iako je delovalo kao da će Sosin transfer proći bez problema, FIFA može da pokvari planove 23-godišnjeg levog beka.
Nemački mediji ističu odredbu iz septembra 2020. godine, prema kojoj igrač može promeniti reprezentaciju i odabrati selekciju države čije državljanstvo nije imao jedino u slučaju da nije nastupio ni za jednu reprezentativnu selekciju nakon što je napunio 21 godinu.
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Srpski zlatni dečak za Sputnjik: Imao sam cilj, ali sam shvatio – granice ne postoje!
Sosa je imao 22 godine i devet meseci kada je nastupio za mladu reprezentaciju Hrvatske, prošle godine u duelu protiv Škotske.
Prema tumačenjima pravila, Sosa bi imao pravo igranja za Nemačku da je imao državljanstvo te zemlje pre nego što je počeo da igra za mlađe hrvatske uzraste, što nije bio slučaj jer je Sosa tek nedavno dobio papire svoje nove zemlje.
Sosa je karijeru počeo u mlađim kategorijama Dinama iz Zagreba, nakon čega se leta 2018. godine preselio u Štutgart, u kojem je i dan danas, za šest miliona evra.
Stvar je, kako se navodi, sada pred FIFA, koja će uskoro doneti odluku o tome da li će Sosa postati nemački reprezentativac ili ne.
Posle Ronalda i Mesi se uključio u borbu za Gavrilov život!
Penal koji je „zapalio“ Španiju, a Hrvat je u centru pažnje /video/
Britanci su ipak „ukrali“ svoje finale!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala