RFPI odobrio isporuku „Sputnjika Ve“ Ekvadoru

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Ekvadora dobilo je odbrenje od Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) da u tu latinoameričku državu pošalje vakcine protiv kovida 19 „Sputnjik Ve“ (Sputnik V). Vlasti očekuju da će odgovarajuća dokumentacija za isporuku biti spremna u drugoj polovini maja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Ekvadora.
Pregovori Ekvadora i Rusije o isporukama vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) počeli su u februaru. Tada je bivši ekvadorski ministar spoljnih poslova Luis Galjegos poslao pismo ruskom kolegi Sergeju Lavrovu tražeći pomoć u pregovorima sa RFPI-om.
Vakcina protiv kovida - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Skoro stopostotna efikasnost: Uspeh „Sputnjika Ve“ u San Marinu veći od podataka „Lanseta“
Vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) odobrena je već u 65 zemalja sa ukupnom populacijom od preko tri milijarde ljudi. Vakcina zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koje je dobila od vladinih regulatora. 
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 procenata na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više od podataka koje je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 procenata), saopštio je ranije Ruski fond za direktne investicije i Istraživački centar „Gamaleja“.
Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Pročitajte još:
 
 
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala