Srbija u suzama zbog gubitka „najboljeg ratnika i heroja“ /foto, video/

© Foto : FK Crvena zvezdaMilan Kosanović – bivši pomoćni trener Crvene zvezde
Milan Kosanović – bivši pomoćni trener Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Fudbalski svet u Srbiji se oprostio od Milana Kosanovića, bivšeg trenera Crvene zvezde i sportskog direktora Vojvodine, koji je preminuo u četvrtak.
Kosanović je preminuo od posledica virusa korona u 51. godini života.
Iskusni fudbalski radnik prebačen je tokom srede na bolničko lečenje, zbog komplikacija izazvanih infekcijom kovida-19, na odeljenje intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra Vojvodina. Kosanović je po prijemu imao povišenu temperaturu, pa je tog jutra priključen na respirator. Međutim, izgubio je bitku sa koronom.
Od Kosanovića se oprostio i Fudbalski savez Srbije, u kojem je jedno vreme bio trener nacionalnih selekcija, gde je, pored ostalog, bio deo stručnog štaba koji je 2015. odveo Orliće do titule šampiona sveta na Novom Zelandu.
„Kosanović je ostavio dubok i neizbrisiv trag u srpskom fudbalu, pošto se od početka trenerske karijere specijalizovao za rad sa mladim igračima. Bio je važan deo stručnog štaba omladinske reprezentacije Srbije na pohodu na titulu šampiona sveta u Novom Zelandu 2015. godine. Bio je čovek od najvećeg poverenja selektora tog tima Veljka Paunovića“, navodi se na sajtu FSS.
​Na tragične vesti reagovao je i Veljko Paunović, selektor tadašnje selekcije Orlića, koji trenutno radi kao šef stručnog štaba engleskog Redinga.
„Danas smo izgubili najboljeg ratnika i heroja, zlatnu medalju koju smo zajedno osvojili. FIFA U20 svetski šampion - Milan Kosanović, 1971-2021“, napisao je Paunović na društvenim mrežama.
Oglasila se i Crvena zvezda, u kojoj je Kosanović uz Vladana Milojevića uspeo da napravi velike uspehe u evropskim takmičenjima.
„Izgubili smo velikog ljubitelja fudbala, profesionalca i svima će nam faliti, pogotovo Crvenoj zvezdi, jer je sa Vladanom Milojevićem doneo mnogo radosti našem klubu i navijačima“, rekao je Dejan Stanković, trener crveno-belih.
„Mnogo me je sve ovo pogodilo. Obeležio je jedan sjajan period u Crvenoj zvezdi, bio deo mnogih uspeha, sigurno će ga svi navijači večno pamtiti kao jednog od najvećih stručnjaka koje je srpski fudbal imao. I ovom prilikom želim da uputim saučešće porodici Kosanović. Biće večno u našim srcima“, poručio je Mitar Mrkela, sportski direktor kluba iz Ljutice Bogdana.
​Reakcije su stigle sa svih strana, pa i od „večitog“ rivala crveno-belih.
„Fudbalski klub Partizan izražava iskreno saučešće povodom iznenadne smrti Milana Kosanovića, sportskog direktora FK Vojvodina. Neka mu je večna slava“, naveli su iz tabora crno-belih.
​Poruku su uputili i Proleter, gradski rival Vojvodine, ali i Čukarički, Javor, Voždovac...
View this post on Instagram
A post shared by FK PROLETER Novi Sad (@fkproleterofficial)
Od Kosanovića se nisu samo oprostile zvaničnici, već i navijači.
FK Crvena zvezda šampion Evrope - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Direktor Zvezde za Sputnjik: NATO bombe uništile deo crveno-bele istorije!
„Milan Kosanović je jedan od najvećih fudbalskih stručnjaka koje smo imali u 21. veku. Slava mu“, naveo je Milutin na Tviteru.
Poruke su, nedugo nakon objave da je Kosanović preminuo, nastavile da stižu...
„Ne mogu rečima opisati kako me je zatekla ova vest. Prerano, baš prerano dobri naš Kosane. Počivaj u miru“.
​„Ne mogu da verujem. Hvala za sve i počivaj u miru“.
„Fudbal je kao sviranje klavira. Ceo tim ga nosi, a samo dvojica sviraju“, prisetio se jedan navijač Kosanovićeve izjave.
„Veliki gubitak za srpski fudbal“.
Brazilski fudbaler objavio sablastan snimak svog razrušenog stana u Izraelu /video/
Rusi su želeli da mu vide leđa, a Srbin ih je ućutkao trofejom koji je posvetio preminulom ocu
Mančester ponovo u dimu – navijači Junajteda blokirali autobus Liverpula /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala