Parlamentarna skupština NATO: Normalizacija odnosa sa Rusijom trenutno nemoguća

© AFP 2023 / JOHN THYSNATO simbol u Briselu
NATO simbol u Briselu - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Normalizacija odnosa između Rusije i zemalja-članica NATO-a je u trenutnim okolnostima nemoguća, Alijansa bi trebalo da pokaže svoje „strateško strpljenje“, izjavio je jedan od izlagača u ovom međunarodnom telu Brendon Bojl.
Međutim, kako je pojasnio, ovakav stav ne isključuje mogućnost saradnje sa Rusijom po pitanjima kao što su kontrola nad naoružanjem, borba protiv terorizma i pandemije i klimatske promene.
Govoreći o političkoj situaciji u Rusiji, Bojl je rekao da je malo verovatno da će Moskva promeniti u skorije vreme svoju spoljnu politiku.
Parlamentarna skupština NATO-a održava se od 14. do 17. maja, a tokom tri dana trajanja u planu je da bude predstavljeno 15 izveštaja iz različitih oblasti koji se tiču bezbednosti, a uključuju takve zemlje kao što su Rusija i Kina.
Ruski mediji podsećaju da je zvanična Moskva u poslednjih nekoliko godina u više navrata skretala pažnju svetske javnosti na povećanu vojnu aktivnost Alijanse u blizini ruskih granica.
Štaviše, Moskva je mnogo puta izražavala zabrinutost zbog povećanja vojnog prisustva NATO-a uprkos činjenici da Rusija nikome ne predstavlja pretnju.
O odnosu Zapada i Rusije nedavno je za Sputnjik u ekskluzivnom intervjuu govorio šef ruske diplomatije Sergej Lavrov:
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala