Kakvu igru igra Piksi sa Brazilcem?

© Foto : FSS/promoLijanko Vojnović
Lijanko Vojnović - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Dragan Stojković Piksi, selektor fudbalske reprezentacije Srbije, boravio je prethodnih dana u Italiji, gde je razgovarao sa reprezentativcima Darkom Lazovićem, Ivanom Ilićem i Sašom Lukićem, kao i potencijalnim reprezentativcem Lijankom Vojnovićem.
Pomenuti Lijanko već je 2016. godine doneo odluku da igra za Srbiju, i odigrao je četiri utakmice za omladinsku selekciju na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo, ali je ubrzo promenio ploču, odlučivši da ubuduće igra za Brazil.
Ljubav je (pre)kratko trajala. 
Tadašnji defanzivac Sao Paola objavio je na društvenim mrežama sliku u čuvenom žutom dresu „selesaa“, i bilo je jasno da je fudbalska Srbija izgubila momka čiji je deda Jovan rođen u Jugoslaviji, posle čega je kao dete, tokom Drugog svetskog rata otišao čak na drugi kraj sveta u Južnu Ameriku i osnovao porodicu.
 
Darko Kovačević - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Kovačević za Sputnjik o novom srpskom čudu: On i Riberi kao nekada Nihat i ja
Lijanko je igrao za reprezentacije Brazila do 20 i 23 godine, i s pomenutim nacionalnim timom je čak pre dve godine osvojio prestižni Tulon turnir
Ipak, nije upisao ni minut za seniorski tim što ga ne „koči“ prema pravilima FIFA da može ponovo da promeni odluku i da zaigra za „A“ tim Srbije.
Dragan Stojković Piksi ima viziju da sa Lijankom poboljša poslednju liniju tima. U štoperu Torina prepoznao je kvalitet koji je neophodan „orlovima" kakve on želi da vidi u nastavku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. To je isključivi razlog zbog kojeg je selektor Srbije tokom boravka na Čizmi razgovarao sa Vojnovićem.
​„Obavio sam razgovor sa ovim našim Brazilcem Lijankom. Deluje obećavajuće. Radimo na tome da se vrati u reprezentaciju“, otkrio je u razgovoru za Kurir Dragan Stojković. 
Stojkovića sigurno nije obradovao poslednji rezultat Torina koji je pred domaćom publikom izgubio od Milana 7:0. Lijanko je bio centralni štoper i nije imao najbolju utakmicu, ali ne treba suditi na osnovu jednog izdanja.
Lopta je ponovo u nogama brazilskog štopera, koji je Srbiju već jednom iskusno „predriblao“, ostaje da se vidi da li je Piksi na ime i prezime, uspeo da ubedi Srbina čudnog imena da mu je mesto u jatu „orlova“ koji po svaku cenu naredne godine žele da odlete na Mundijal
Naredni dani sasvim sigurno će dati odgovor na to pitanje.
► Ronaldov dres prodat – 1,3 miliona za pomoć osmomesečnom Gavrilu
► Italijani pišu: Mihajlović blizu dogovora s Juventusom
► Predsednik je zapretio hapšenjem, a vi samo terajte...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala