Pobuna Amerikanaca u Izraelu – plaše se da uđu u avion, spremaju se kazne

© REUTERS / Amir CohenNapad na Izrael iz Gaze
Napad na Izrael iz Gaze - Sputnik Srbija, 1920, 14.05.2021
Pratite nas
Sukob Izraela i Hamasa ostavio je posledice i na sport, pa su se tako strani košarkaši koji nastupaju u izraelskom šampionatu oglasili saopštenjem kojim su pozvali na otkazivanje sezone.
Zbog eskalacije sukoba zaraćenih strana, stranci, prevashodno Amerikanci, koji nastupaju u izraelskom šampionatu, izrazili su brigu za svoju bezbednost.
Oni su na društvenim mrežama izdali saopštenje u kojem su naveli da žele da se prvenstvo otkaže, a ne da se nastavi u nekoj drugoj zemlji u koju bi svi klubovi bili evakuisani u što kraćem roku, kako si predložili iz organizacije lige.
„Posle konsultacije i dugačkih razgovora sa stranim igračima iz svih timova, došli smo do sledećeg zaključka.
Zbog bezbednosti, porodica i našeg mentalnog stanja, u našem najboljem interesu je da se liga momentalno otkaže“, naveli su igrači kao što su bivši šampiona Evrolige Oteho Lanter, Tajrus Mekgi, Stenton Kid, Tejšon Tomas, Markel Braun...
Oni su odbili plan „Viner lige“ da se prvenstvo preseli u neku drugu zemlju, kao što su Grčka ili Kipar, i da se tamo dovrši tekuća sezona.
„Nećemo ući ni na kakav let, ukoliko isti ne bude za naše kuće. Naše mišljenje je da, ukoliko već budemo morali da rizikujemo da uđemo u avion, to ćemo da uradimo samo zbog puta kući, ka našim porodicama i voljenima“, dodaje se u saopštenju.
​Trenutno su sve utakmice u Izraelu suspendovane, a jedna drugoligaška je napuštena nakon što je nastala panika kada se oglasio raketni alarm u blizini hale.
„Jedino je sigurno, a to je da je košarka poslednja stvar o kojoj sada razmišljamo. Koliko god mi voleli ovu igru, naš posao, navijače i sve što je 'Viner liga' uradila za nas, jednostavno ne možemo da pružimo najbolje navijačima dok traje ova situacija oko nas.
Crvena zvezda i Partizan, košarka  - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Projekat moćnika i amerikanizacija – propast Jadrana
Svima želimo ljubav i mir i molim vas da se čuvate!“, zaključili su igrači.
Viner ligu“ očekuje sastanak u petak, na kojem će odlučiti kojim putem će se dalje kretati.
„Ovo je još jedan izazov za nas, nakon prošlogodišnjeg kada se desila pandemija korone. Nadamo se da ćemo (na sastanku) doneti najbolju moguću odluku kako za igrače, tako i za ligu“, naveli su iz organizacije i najavili kazne:
„Bilo kako bilo, bitno je da se naglasi da će svi igrači koji samoinicijativno napuste zemlju, uprkos tome što im je ponuđeno dosta opcija, naneti štetu svojim timovima i ligi, a da će administracija lige i timovi to shvatiti dosta ozbiljno i razmotriti kako da reaguju“.
Masovni udari na sever Gaze, Izrael o kopnenoj invaziji: Došlo je do zabune
Turska izdala nalog za hapšenje – Kanter zapalio papir i obratio se Erdoganu na grčkom /foto, video/
„Naređeno nam je da budemo spremni“ - izraelska vojska o kopnenoj invaziji na Gazu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala