Spektakl posle haosa navijača: Liverpul jači od Mančestera u meču sa šest golova /video/

© AFP 2023 / PETER POWELLFirmino i Salah
Firmino i Salah - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Fudbaleri Liverpula ostali su u trci za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona, pošto su u odloženom meču 34. kola Premijer lige kao gosti pobedili Mančester junajted rezultatom 4:2 (2:1) u fantastičnom meču. Dvostruki strelac za „redse“ bio je Brazilac Firmino.
Podsetimo, prethodni susret, koji je bio zakazan za 2. maj nije odigran jer su navijači Junajteda napravili haos i upali na teren, čupajući travu, korner zastavice, gađajući bakljama ložu u kojoj su bili vlasnici.
I ponovo su odloženom meču 34. kola Premijer lige između dva najtrofejnija kluba iz Engleske prethodile nemile scene, koje nemaju apsolutno nikakve veze sa fudbalom. Najvatrenije pristalice Junajteda su još jednom iskazale revolt ka politici koju vode vlasnici kluba - američka porodica Glejzer, i ponovo je traženo da se povuku. 
Hiljade navijača „crvenih đavola“ izašlo je na ulice, čak su i automobilima na autoputu zaustavile autobus s fudbalerima Liverpula nekoliko časova pred meč.
​Fudbaleri Mančester junajteda poveli su u 10. minutu, kada je maestralni Bruno Fernandeš šutirao spoljnim delom stopala, a štoper Liverpula Filips je zakačio loptu, promenio pravac i matirao Alisona. 
Navijači u Mančesteru protestuju protiv američkih vlasnika - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Mančester ponovo u dimu – navijači Junajteda blokirali autobus Liverpula /video/
U 27. minutu glavni sudija Entoni Tejlor je prvobitno dosudio penal za Liverpul, posle starta Baija nad Filipsom, ali je VAR pokazao da je ipak fudbaler „redsa“ bio taj koji je inicirao kontakt, pa je prvobitna odluka poništena. 
Ipak, nije se dugo čekalo na novo uzbuđenje u kaznenom prostoru domaćih. U 33. minutu posle kornera je usledila velika gužva u kojoj je najprisebniji bio Diogo Žota, jer je posle udarca Filipsa uspeo majstorski petom da prosledi loptu iza leđa Davida de Hee. 
I taman kada su svi pomislili da će se rezultatom 1:1 otići na odmor, u dubokoj nadoknadi prvog poluvremena - 45+3 usledio je savršen centaršut Trenta Aleksander-Arnolda, a Roberto Firmino je glavom zakucao loptu u mrežu.
Silovito su gosti s Enfilda otvorili drugo poluvreme, u glavnoj ulozi ponovo se našao Brazilac Firmino koji je odbijenu loptu poslao iza leđa De Hee.
​Za Mančester junajted pomenuti derbi nije imao rezultatski značaj, dok je Liverpul svim silama jurišao ka pobedi, kako bi ostao u trci za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona.
Četa Jirgena Klopa ima utakmicu manje u odnosu na četvrtoplasirani Čelsi i zaostaje četiri boda, a do kraja im je preostalo da odigraju još tri meča.
​Ali, nije se Junajted predavao ni kada je imao dva gola zaostatka, Markus Rašford je pogodio malu mrežu na asistenciju Edinsona Kavanija u 68. minutu, čime je vraćena rezultatska neizvesnost - 2:3. 
Bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić koji je pre samo dva dana protiv Lestera (1:2) kao kapiten predvodio „crvene đavole“, ušao je u igru umesto Erika Baija u 86. minutu.
U 90. minutu sevnula je kontra „redsa“, i Mohamed Salah je bez problema pogodio dalji ugao gola Davida de Hee za konačnih 4:2.
Na kraju je Liverpul u 176. prvenstvenom duelu sa najvećim rivalom, odneo čitav plen s Teatra snova i nastavio da sanja san zvani Liga šampiona.  
Standings provided by SofaScore LiveScore
► Zvanično: Finale Lige šampiona u Portu!
► Rusi su želeli da mu vide leđa, a Srbin ih je ućutkao trofejom koji je posvetio preminulom ocu
► Srbiju je doveo do debakla, a Mesiju prognozira kraj karijere
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala