Mančester ponovo u dimu – navijači Junajteda blokirali autobus Liverpula /video/

© AP Photo / Jon SuperNavijači u Mančesteru protestuju protiv američkih vlasnika
Navijači u Mančesteru protestuju protiv američkih vlasnika - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Nekoliko sati pre početka utakmice između Mančester junajteda i Liverpula (21.15), više hiljada navijača „crvenih đavola“ okupilo se ispred Old Traforda sa starim zahtevom – da porodica Glejzer, u čijem se vlasništvu nalazi klub, ode.
​Pre jedanaest dana navijači Mančester junajteda upali su na sopstveni stadion traživši od američke porodice Glejzer da ode iz kluba nakon što je projekat Superlige propao, a sada su čak na autoputu automobilima blokilari autobus s fudbalerima Liverpula. Na kraju je policija morala da interveniše.
Mančester junajted navijači - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2021
Haos u Mančesteru: Navijači uleteli na stadion i bakljama gađali vlasnike /video/
Glejzeri su pristali da Junajted bude deo „lige bogatih“, ali su usled velikog pritiska, kao i ostali engleski klubovi, odustali od takve ideje.
Superliga bila je samo kap koja je prelila čašu, pošto su verni navijači Junajteda više od deceniju nezadovoljni poslovanjem kluba.
Dok je Ser Aleks Ferguson bio na čelu stručnog štaba, dobrim rezultatima prikrivalo se nezadovoljstvo, ali odlaskom legendarnog menadžera i sve lošijim rezultatima, situacija se pogoršavala iz godine u godinu.
Ove sezone došlo je do eskalacije, što su pokazali i neredi pre nedelju i po dana. Tada utakmica između Junajteda i Liverpula nije održana, a nezadovoljni navijači okupili su se i na dan kada treba da se odigra odložen duel.
Uživo situaciju iz Mančestera pratite putem „Fejsbuk lajva“ Sputnjika.
Haos u Mančesteru: Navijači uleteli na stadion i bakljama gađali vlasnike /video/
Zvanično: Finale Lige šampiona u Portu!
Srbina optužili za izdaju – i pretili mu smrću
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala