Mediji: Amerika priprema novi nosač aviona za rat protiv Rusije i Kine

© Wikipedia / , Javno vlasništvoNosači aviona klase Džerald R. Ford
Nosači aviona klase Džerald R. Ford - Sputnik Srbija, 1920, 13.05.2021
Pratite nas
Američki časopis „Nešenal interest“ objavio je članak u kojem je objašnjeno kako SAD pripremaju novi nosač aviona klase „Džerald Ford“ za rat protiv Rusije i Kine.
Konstruktori broda ulažu velike napore kako bi savremeni nosači aviona bili u stanju da odbiju napad protivnika koji poseduje oružje nove generacije, navedeno je u članku.
Autor članka Kris Ozborn navodi kako SAD pripremaju novi nosač aviona za rat protiv Rusije i Kine.
Tokom završnih testova koji su se odvijali tokom 18 meseci, posada „Džeralda Fora“ imala je zadatak da odbije napad dronova, manjih brodova, kao i da odbije raketne udare i druge vrste pretnji koje bi mogle da dođu od velikih sila, kaže Ozborn.
Takve obuke omogućavaju značajno poboljšanje naoružanja nosača aviona, ističe autor.
„Nosači aviona budućnosti ne bi trebalo samo da obezbede podršku za vojne operacije iz vazduha, u kojima SAD dominiraju na moru i na nebu. Neophodno je usavršiti ih na taj način da sami nosači aviona mogu da se štite od protivničkih napada sa visokotehnološkim sistemima naoružanja“, istakao je on.
Zaključak autora je da savremeni pristup ratne mornarice SAD prema modernizaciji nosača aviona klase „Džerald Ford“ pokazuje da američke snage planiraju da modernizuju takve brodove za direktne borbene operacije na moru.

Ranjivost američkih nosača raketa na ruske rakete

S druge strane, vojni eksperti su više puta primetili ranjivost američkih nosača raketa na najnovije ruske rakete.
Hipersonična raketa - Sputnik Srbija, 1920, 07.02.2021
Kineski mediji: Ruski „Cirkon“ može uništiti američke nosače aviona
S tim u vezi, doktor vojnih nauka Konstantin Sivkov je ranije podsetio da Moskva poseduje obalske sisteme „Kalibar“ i „Oniks“, čiji je domet gađanja oko 300 kilometara. Pored toga, Rusija ima hiperzvučne rakete „Cirkon“ koje u stanju da pogode metu na rastojanju do 1000 kilometara.
Kako bi izveo napad na važne objekte u dubini Rusije, američki nosač aviona bi trebalo da se približi ruskoj obali na rastojanju 450-500 kilometara. U tom slučaju brod će se naći u zoni dometa ruskih raketa i biće uništen, smatraju eksperti.
Još jedan efikasan način za uništavanje nosača aviona protivnika je raketa Iks-32 kojom će biti opremljen modernizovani bombarder Tu-22M3M. Verovatnoća da će savremena sredstva PVO grupa nosača aviona presresti najnovije rusko oružje je mala, zaključuju stručnjaci.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala