„Sputnjik Ve“ se u San Marinu pokazao odlično: Samo jedan slučaj težih komplikacija

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Primena ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u San Marinu, kojom je protiv kovida vakcinisan najveći deo stanovništva, pokazala je visok stepen efikasnosti i bezbednosti preparata, a tokom procesa vakcinacije zabeležen je samo jedan slučaj komplikacija koji je zahtevao hospitalizaciju, rekao je ambasador Rusije u Italiji Sergej Razov.
„Do danas je registrovan samo jedan slučaj hospitalizacije pacijenta, ali nakon lekarske intervencije on je posle nekoliko sati pušten kući“, rekao je ambasador.
Kod ostalih vakcinacija je bila praćena posledicama tipičnim za primenu svake vakcine – povišenom temperaturom i kratkotrajnom glavoboljom.
Prema procenama zvaničnika San Marina, kolektivni imunitet bi trebalo da bude postignut krajem maja.
U ovom trenutku 55 odsto građana San Marina ima imunitet na virus korona.
San Marino - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Kako je ruska vakcina pomogla San Marinu da pobedi koronu
Prema poslednjim podacima, virusom je zaraženo 24 ljudi, a 56 se nalazi u izolaciji. Početkom aprila broj zaraženih je dostizao 250 slučajeva nedeljno.
Više od 70 odsto stanovništva primilo je bar prvu dozu „Sputnjika Ve“, a ruski preparat korišćen je u 90 odsto slučajeva.
Ruski fond za direktne investicije je početkom nedelje saopštio da je vakcinacija ruskom vakcinom omogućio San Marinu da postane prva evropska zemlja koja je pobedila virus.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala