Kako je ruska vakcina pomogla San Marinu da pobedi koronu

© Foto : CC0 Creative CommonsSan Marino
San Marino - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Upotreba ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) omogućila je San Marinu da postane prva država u Evropi koja je pobedila virus koronu. Ruski fond za direktne investicije spreman je da isporuči dodatne partije San Marinu radi organizacije vakcinalnog turizma, saopštio je Fond.
Ruski fond za direktne investicije je naglasio da je na vrhuncu, početkom aprila, stopa zaraženosti u San Marinu iznosila oko 250 slučajeva početkom aprila, dok od 4. maja u državi nije zabeležen ni jedan novi slučaj infekcije virusom korona.
„Zahvaljujući ruskoj vakcini San Marino je jedna od prvih država u Evropi koja je počela da ukida epidemiološka ograničenja. Prosečna stopa zaraženosti u državi je više od 40 puta niža, od proseka u državama EU“, naglasili su u fondu.
U San Marinu je počeo proces ukidanja ograničenja, vezanih za pandemiju, ubrzan je ekonomski oporavak i povratak normalnom životu.
Smrtnost u republici od virusa korona nije zabeležena. Zatvoreno je odeljenje bolnice, predviđeno za lečenje pacijenata sa koronom.
„Ruski fond za direktne investicije spreman je da isporuči dodatne partije vakcine u San Marinu za organizaciju vakcinalnog turizma na bazi uspešnih rezultata vakcinacije u zemlji“, saopštili su u fondu.
Prema podacima Ruskog fonda za direktne investicije, prvu komponentu vakcine protiv korone u San Marinu primilo je 74 odsto stanovnika, starijih od 16 godina, od čega je 90 odsto primilo „Sputnjik Ve“.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala