Sirijska vojska od kraja aprila uništila više od trista terorista

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaAvioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji
Avioni ruskog ratnog vazduhoplovstva tokom napada na teroriste u Siriji - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Sirijske vladine snage su uz podršku Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije likvidrale 338 terorista u Siriji od 23. aprila, saopštio je portparol ruske grupe snaga u Siriji.
„Jedinice sirijskih vladinih snaga uz podršku ruskih vazduhoplovnih snaga nastavljaju izviđanje i potragu u Sirijskoj pustinji. Od 23. aprila likvidirano je 338 i privedeno 44 militanata terorističkih grupa, zaplenjeno je i onesposobljeno 20 jedinica tehnike, a uništeno 38 objekata i 45 skloništa“, objasnio je portparo ruske vojne grupe.
Portparol je dodao da je „zahvaljujući organizaciji zajedničkih izviđačkih operacija terorističke grupe pretrpele značajnu štetu u ljudstvu i tehnici, a sprečeni su i teroristički napadi na sirijsku vojsku i civile“.
Predstavnik ruske vojne grupe precizirao je da je pronađeno 26 skrovišta militanata, više od 21,5 tona municije, kao i 7 tona materijala i druge imovine terorista.
Inženjerske jedinice sirijskih oružanih snaga proverile su 2.530 km puteva i 865 zgrada, a od mina očišćeno tri područja.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala