Ranjena Ruža ponovo cveta /video/

© AP Photo / Troy TaorminaKošarkaš Njujork Niksa, Derik Rouz
Košarkaš Njujork Niksa, Derik Rouz - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Derik Rouz, bivši najkorisniji košarkaš NBA lige, igra preporođeno u dresu Njujork Niksa i od njegovog dolaska u „veliku jabuku“ ekipa igra na zavidnom nivou.
Niksi su pre Rouza, koji je ekipu pojačao u februaru, igrali najbolju sezonu u poslednjih sedam godina, ali njegovim dolaskom stvari su postale još bolje i franšiza će igrati u plej-ofu prvi put od 2013. godine.
Rouz se u Njujork vratio trećeg februara i odmah se pokazao kao veliko pojačanje. Ne beleži „Ruža“ MVP brojke, ne igra mnogo minuta, ali trener Tom Tibodo koristi ga na pravi način i on isporučuje svoje.
Na parketu prosečno boravi oko 25 minuta i za taj period veoma je efikasan i racionalan, te beleži 15 poena i 4,2 asistencije, a iz igre šutira sjajnih 49 odsto, za tri poena 42%, a sa linije za slobodna bacanja 87 odsto.
Rouz je nekada bio najveća mlada zvezda, košarkaš koji je terao ljude da gledaju košarku samo zbog njega, ali mnoge povrede su ga sprečile da ispuni potencijal.
Eksplozivni plejmejker u karijeri je više puta operisao kolena, imao je problema i sa zglobovima, ali sa 32 godine pokazuje da i dalje ima goriva u njegovom rezervoaru.
Sa Rouzom na terenu Niksi protivnika nadmašuju za 206 poena. To je ubedljivo najviše od svih igrača Njujorka, iako je odigrao samo 32 utakmice u ovoj takmičarskoj godini u dresu ove ekipe.
Iskusni plejmejker je u poslednjem meču protiv LA Klipersa podsetio na najbolje dane, te je na terenu, na kom su isto vreme bili Kavaj Lenard, Pol Džordž i Džulijus Rendl, bio ubedljivo najkorisniji igrač.
Utakmicu je završio sa 25 poena, podelio je osam asistencija, došao do šest skokova, a iz igre je šutirao sjajnih 11/17. Na sve to Niksi su slavili u Los Anđelesu, čime su pokazali da su veoma ozbiljna ekipa.
Rouz je prihvatio ulogu veterana, u igru ulazi sa klupe i ima jako veliki uticaj na saigrače, kako na parketu, tako i van njega.
„Šta god je ekipi potrebno. Već sam rekao, ja sam novopridošlica. Nebitno mi je koliko igram, samo su mi važne pobede. Minuti su nešto oko čega bi trener (Tom Tibodo) trebalo da brine“, rekao je Rouz posle pobede.
Američki košarkaš Derik Rouz  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Tragična Ruža iz grada smrti traži novi život u Velikoj jabuci
Bivši MVP lige ponovo sarađuje sa Tibodoom sa kojim bio u Čikago Bulsima, a potom i Minesota Timbervulvsima. Imaju fenomenalan odnos i iskusni trener tražio je od uprave da trejduju za Derika koji je na startu ove sezone bio član Detroit Pistonsa.
To je i učinjeno početkom februara, ispostaviće se da je dolazak Rouza bio sjajan potez i sada svi željno iščekuju da vide Njujork Nikse u plej-ofu.
Rouz, kao neko ko ima veliko iskustvo igranja u doigravanju, biće bez sumnje ključan košarkaš za uspeh Niksa u postsezoni.
Tragična Ruža iz grada smrti traži novi život u Velikoj jabuci
Jokić deli Ameriku: „To što pričaš je ludost“ /video/
Bogdan prisustvovao istoriji – niko nikada kao Rasel Vestbruk! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala