Tragična Ruža iz grada smrti traži novi život u Velikoj jabuci

© AP Photo / Marta LavandierAmerički košarkaš Derik Rouz
Američki košarkaš Derik Rouz  - Sputnik Srbija, 1920, 14.02.2021
Pratite nas
Derik Rouz, nekadašnji MVP NBA lige, vratio se u Njujork Nikse za koje je nastupao u sezoni 2016/2017.

Rouz je jedan od najcenjenijih košarkaša u ligi, a u Njujork Nikse došao je putem trejda iz Detroit Pistonsa i ponovo će sarađivati sa Tomom Tibodoom koji mu je trener bio u Čikago Bulsima i Minesoti Timbervulvs. 

Nekadašnji MVP pre nekoliko godina nije imao lošu sezonu u Njujorku, ali je bio nezadovoljan što je trejdovan posle osam godina provedenih u Bulsima.

Malo je reći da je Rouz 2016. bio razočaran što je poslat iz „grada smrti“ u „Veliku jabuku“. Brzonogi plejmejker bio je utučen danima, a dokumentarac „Priča Derika Rouza“ najbolje nam je dočarao taj period.

Kamera je pratila tadašnjeg pleja Čikaga koji je u tim trenucima znao da postoje spekulacije oko njegovog potencijalnog trejda u Njujork Nikse.

„Ja sam zadovoljan što sam u Čikagu, pokušavamo da pobedimo i da se vratimo na pravi put. Nisam razmišljao o tome da ću se spakovati i otići odavde“, rekao je Rouz i tom trenutku prekinuo ga je producent rekavši mu da mu je menadžer na telefonu.

„Nadam se da se ništa neće desiti“, dodao je Rouz nadavši se da neće biti trejdovan u Nikse.

„Upravo sam razgovarao sa Filom Džeksonom, bićeš trejdovan u Njujork Nikse. Ne lažem“, rekao je menadžer Derika Rouza.

Posle toga američki košarkaš krenuo je da plače i pitao je još jednom menadžera za potvrdu: „Da li si ozbiljan?“.

Derik Rouz nikako nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je trejdovan u Nikse, ali to je bila nova realnost. Sezona je bila veoma burna, jedno vreme bio je van tima jer je naprasno otišao iz Njujorka i generalno cela ta godina bila je mučna za bivšeg Ol-star igrača.

Ovoga puta situacija je drugačija jer je došao da sarađuje sa Tibodoom, a i namenjena mu je drugačija uloga. Rouz će doprineti na terenu, ali će još više značiti mladim igračima Niksa čiji će biti mentor.

To je potvrdio i „ruki“ Imanuel Kvikli malo posle utakmice sa Majamijem.

„Prvo mi je dao broj telefona i rekao mi je da ako mi bilo šta treba, da ga slobodno nazovem. Posle toga je seo sa mnom i sa Obijem (Topinom) i rekao nam da je ovde kako bi nam pomogao u našem rastu. Bilo je super što sam imao priliku da popričam s njim“, rekao je Kvikli.

​Rouz je pre pet godina u „Veliku jabuku“ došao kao veliko pojačanje, pre svega na terenu, ali stvari u Njujorku te sezone bile su u haosu, te ekipa nije imala uspeha.

„Ruža“ ovoga puta dolazi sa drugim zadatkom, s tim što Niksi imaju šansu za plej-of, pa će Rouz, uz mentorstvo, pokušati da i na terenu doprinese kako bi uspeo ono što nije 2016/2017 – uđe u plej-of.

Niksi se nalaze na devetom mestu sa skorom 11/15, a Rouz je u prvom meču u dresu slavne franšize imao 14 poena za 20 minuta na terenu.

Prekinuta serija Kingsa, Juta igra najbolju košarku u NBA

Jokića mladi saigrač dovodi do ludila

Voleli su ga u Partizanu, sada polako osvaja Rusiju /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala