Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Nadal je šokirao izjavom, a to Novaku olakšava posao u Tokiju

© AP Photo / Bernat ArmangueRafael Nadal pred meč sa Sašom Zverevim u Madridu
Rafael Nadal pred meč sa Sašom Zverevim u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 12.05.2021
Pratite nas
Španski teniser Rafael Nadal iznenadio je teniski svet izjavom da nije siguran da li će se pojaviti na Olimpijskim igrama koje su ovog leta zakazane u Tokiju.
Dok čeka da u sredu istrči na teren u Rimu gde na pomenutom Masters turniru juri jubilarnu 10. titulu, a rival mu je Janik Siner, Rafa Nadal je zaprepastio ljubitelje belog sporta, da još ne zna da li će se nadmetati na Igrama u Tokiju.
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
„Posle tog razgovora sa Đokovićem, on se potpuno promenio u mojim očima“
„Ne znam još. Iskreno, ne mogu da dam jasan odgovor, jer ni sam ne znam. Ne znam taj deo svog kalendara. U normalnim okolnostima, ne bih bez razloga propustio Igre. Svi znaju koliko mi je važno to takmičenje, ali u ovakvim okolnostima (virus korona), međutim, nije mi jasno. Videćemo šta će se dogoditi u narednih nekoliko meseci, treba da organizujem raspored. Obično znam svoj raspored od 1. januara do kraja sezone, ali ova godina je malo drugačija. Moramo da budemo fleksibilni i da se prilagodimo svemu onom što se dešava“, izjavio je Španac na konferenciji za medije u Rimu.
​Nadal se takođe osvrnuo i na dolazak nove generacije, a danas je o tome pričao i Novak Đoković.
„Dolazi nova generacija koja je dobra, dok mi imamo 34, 34 i 39 godina. Ta smena je nešto uobičajeno, događa se čitav život. Čovek mora da bude spreman da to prihvati. Videćemo šta će biti za tri ili četiri nedelje. Nadam se da neće biti promena. Ne možete uvek da budete najbolji, ne volim da krijem istinu. Ne igramo iste turnire kao ranije, pa je normalno da se posle skoro 20 godina na terenu pojave nove generacije i da počnu da osvajaju trofeje. Nastaviću da se borim, za tri nedelje sledi moj omiljeni Grend slem - Rolan Garos koji bih voleo ponovo da osvojim“, poručio je Rafa Nadal koji sa Igara iz Pekinga 2008. godine ima zlato.
Jasno je da bi nepojavljivanje Nadala u Tokiju moglo značajno da olakša posao Novaku Đokoviću, kojem su predstojeće Igre verovatno i poslednja šansa da osvojio zlato koje mu nedostaje u prebogatoj kolekciji trofeja. 
► Bio je najbolji na svetu, a sada od Novaka može samo da uči na treningu /video/
► Lajović nemoćan protiv Australijanca
► Serena neće na Olimpijske igre jer joj ne daju da povede ćerku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala