„Posle tog razgovora sa Đokovićem, on se potpuno promenio u mojim očima“

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANNovak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer
Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer - Sputnik Srbija, 1920, 10.05.2021
Pratite nas
Mladi italijanski teniser Lorenco Museti govorio je o uticaju Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera na mlade igrače, ali i njega samog.
Devetnaestogodišnji Museti je ove godine krenuo da se probija na ATP turu ostvarivši neke velike pobede.
U nedavnom intervjuu govorio je o tome ko ga je i na koji način inspirisao u mlađim danima, te se prisetio i nedavne prilike da ukrsti rekete sa članovima „velike trojke".
„Sa Đokovićem sam igrao sat i po vremena u Monte Karlu, dan pre njegovog meča sa Sinerom. Odigrali smo jedan set u kojem sam ja pobedio 7:6. Bio sam oduševljen osvajanjem seta protiv njega, to mi je bila potpuno suluda situacija. Samo zbog razgovora sa Novakom sam shvatio mnogo toga novog. Posle toga se on potpuno promenio u mojim očima – i kao teniser, ali i kao osoba“, prisetio se prvog susreta sa Đokovićem.
​„Ostvario sam san treningom sa Rodžerom na Australijan openu. On mi se predstavio kao da ja ne znam ko je, bio sam zadivljen njegovom skromnošću“, prisetio se prvog susreta sa Federerom.
Đoković otkrio cilj projekta za budućnost Srbije: „Bićemo drugačiji od drugih“
Govoreći o uspesima Srbina, Švajcarca i Španca, objasnio je na koji način su oni najbolji i zbog čega im se najviše divi.
„Ako pričamo o eliti, onda postoji razlog zbog kojeg biram Federera i Nadala. Nadalu sam se mnogo divio kao dete, njegova upornost mi je dala snagu. Kasnije sam, tokom odrastanja, shvatio da ne postoji ništa bolje od Federera“, rekao je Museti, pa prešao na Đokovića:
„Đokovića biram zbog njegove 'glave'. Ako gledamo njih trojicu kada su na svom vrhuncu, onda prednost ima Novak zbog svoje mentalne bistrine. Zbog toga je pobedio na Vimbldonu protiv Federera (spasao 8-7 i 40:15 u petom setu prim. aut.)“.
Medvedev progovorio o velikom problemu – kako se zloupotrebljavaju deca
Nekada klinč sa Đokovićem, a sada – borba za teniski život /video/
Viktor o napadima na Novaka: „Zapad boli što momak iz Srbije pobeđuje“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala