Dončić ne zna protiv „srpskog kluba“

© AP Photo / Tony GutierrezKošarkaš Dalas Meveriksa – Luka Dončić
Košarkaš Dalas Meveriksa – Luka Dončić - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Pratite nas
Košarkaši Dalas Meveriksa u poslednjih trinaest utakmica imaju skor 13/3, a zanimljivo je da su sva tri poraza pretrpeli od ekipe koja neće igrati u plej-ofu – Sakramento Kingsa.
Kingsi, za koje se kažu da su srpski klub zbog velikog traga koji su ostavili Vlade Divac, Peđa Stojaković, ali i Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, petnaestu godinu zaredom neće igrati u plej-ofu čime će izjednačiti negativan rekord LA Klipersa.
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2021
„Jokić, Dončić, Bogdanović – Jugoslavija bi pobedila Drim tim“
Franšiza iz prestonice Kalifornije poslednji put u doigravanju igrala je davne 2007. i to se neće promeniti ove sezone, pošto im je potrebno čudo da dođu do desete pozicije koja vodi u plej-in.
Najveći problem Kingsa ove sezone, a generalno i prethodnih, je to što protiv kvalitetnih ekipa, onih koji će ući u plej-of, igraju odlično, neretko ih pobeđuju i time pokazuju talenat, ali gube mečeve od slabijih ili barem jednakih po kvalitetu rivala, te na kraju imaju više poraza nego pobeda.
U prilog ovome govori podatak da su Dalas Meveriksi, peta ekipa Zapada, u poslednjih trinaest utakmica ostvarili deset pobeda i da su sva tri poraza pretrpeli od Sakramenta.
Luka Dončić, prva zvezda franšize iz Teksasa, nalazi se u sjajnoj formi, samim tim i ekipa beleži pobede, ali poslednja tri neuspeha doživeli su od Kingsa.
Izabranici Luka Voltona slavili su 19. i 27. aprila, a potom i trećeg maja, i što je najzanimljivije Dalas je u tom periodu pobeđivao mnogo jače timove poput Lejkersa, Bruklina, Majamija, Golden Stejta...
Poznato je da Dončić, malo pre početka NBA drafta 2018. godine, nije želeo u Sakramento, te je tadašnji generalni menadžer Kingsa – Vlade Divac – odlučio da ga „preskoči“ i izabere Marvina Beglija juniora sa drugog mesta.
Statistički gledano, Luka voli da igra protiv Kingsa jer uvek isporuči svojih 30 poena, ali ove sezone nije uspeo da pronađe način da slavi protiv njih.
Taj podatak biće nebitan u plej-ofu u kom će Dalas igrati, a Sakramento neće, ali videćemo kako će se stvari odvijati u budućnosti i da li će Kingsi uvek biti „trn u oku“ ekipi iz Teksasa, a samim tim i Luki Dončiću.
Bogdan prisustvovao istoriji – niko nikada kao Rasel Vestbruk! /video/
Teodosić izveo novi mađioničarski trik /video/
Nestvaran rekord srpskog centra – za istoriju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala