Krajinović posle drame poražen od novog projekta Tonija Nadala

© AFP 2023 / CHRISTOF STACHESrpski teniser Filip Krajinović
Srpski teniser Filip Krajinović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Filip Krajinović, 36. teniser sveta, poražen je u prvom kolu Mastersa u Rimu od talentovanog Feliksa Ože-Alijasima – 6:3, 6:7 (5), 6:4.
Krajinovića je odmah na startu turnira imao težak zadatak i nije uspeo da ga prebrodi, iako je u jednom trenutku utisak bio da je momentum na njegovoj strani i da će to iskoristiti.
Srpski teniser dobro je otvorio duel i već u prvom gemu oduzeo je servis Ože-Alijasimu. Potom je i potvrdio oduzeto, ali je ubrzo izgubio prednost i na sredini seta rezultat je bio izjednačen.
Krajinović je popustio u najgorem trenutku, pri kraju seta, te je Kanađanin, čiji je trener Toni Nadala, stric Rafe, napravio brejk u osmom gemu i potom u devetom ga potvrdio za 1-0 u setovima – 6:3.
Nije Ože-Alijasim bio mnogo bolji teniser na terenu, ali je i u drugom periodu igre imao prednost brejka. Činilo se da će ovo biti jednosmerna ulica i da će 20. teniser sveta završiti posao u dva seta, ali Filip se pobrinuo da tako ne bude.
Alijasim je servirao za pobedu, međutim, Krajinović je napravio brejk i potom uveo set u takozvani 13. gem (taj-brejk). Tamo je bio koncentrisaniji i rezultatom 7:5 došao je do izjednačenja u setovima, 1-1 (6:3, 6:7 (5)).
Toplo-hladno igrao je srpski teniser, nikako nije uspevao da u kontinuitetu igra na visokom nivou, pa tako nije iskoristio momentum s kraja drugog seta.
Kanađanin je u desetom gemu napravio ključni brejk i pobedio je Krajinovića na startu turnira.
Ože-Alijasim u narednom kolu igrati protiv Argentinca Dijega Švarcmana.
► Nekada klinč sa Đokovićem, a sada – borba za teniski život /video/
Zverev zagorčao život Nadalu i vratio Medvedeva u društvo Đokovića
► Uzalud trud Federera – De Niro više voli Srbiju /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala