Na svim jezicima se priča o devetki iz Srbije koju svet do sada nije video

© AP Photo / Marco BuccoSrpski fudbaler Dušan Vlahović
Srpski fudbaler Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2021
Pratite nas
Dušan Vlahović – ime koje odzvanja Apeninskim poluostrvom, ali i čitavom planetom. Talentovani srpski fudbaler eksplodirao je u drugom delu sezone u dresu Fiorentine i pre kraja sezone stigao je do 21 gola u Seriji A.
Poslednji stranac koji je u dresu Viole postigao 20 ili više golova u elitnom italijanskom šampionatu bio je čuvani Batigol – Gabriel Batistuta – što samo govori u prilog nekadašnjem fudbaleru Partizana.
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 16.03.2021
Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“
Momak, koji je rođen 28. januara 2000. godine, prošao je trnovit put, mnogi igrači stavljani su ispred njega, što govori podatak da je u prvih sedam kola samo jednom odigrao 90 minuta i da je do 12. kola postigao samo jedan gol.
Do sredine decembra Vlahović se samo jednom upisao u listu strelaca, a početkom maja, pet meseci kasnije deli drugo mesto liste najboljih strelaca sa 21 pogotkom, šest manje od prvoplasiranog Kristijana Ronalda.
Talentovani srpski napadač igra u formi života i o njemu se priča od Enkoridža do Vladivostoka. Poznati brazilski list „Guia do futebol“ podsetio nas je da je Vlahović na poslednjih devet mečeva postigao 12 golova.
„U kakvoj formi se nalazi srpska violina“, navode.
​Poljski novinar Pržemek Simjenako na zvaničnom Tviter nalogu napisao je da je Vlahović „tipičan beogradski dečko“ i da ljudi obrate pažnju na školu Partizana, ako do sada nisu.
​Dobar glas se daleko čuje, te je jedan navijač iz Saudijske arabije savetovao Čelsi da dovede levonogog Ruda van Nistelroja – poznatijeg kao Dušan Vlahović.
​Francuzi nas podsećaju da je poslednji Srbin koji je dao 20 ili više golova u nekoj od liga petice bio Darko Kovačević u dresu Real Sosijedada.
​Sjajne partije Vlahovića čule su se i u Indoneziji, te je popularni „Gol“ iz ove države podsetio da je Vlahović ove sezone u Seriji A postigao isti broj golova kao što ima godina (21).
​Španski novinar Serhio Rosenada napisao je kako se o Dušanu Vlahoviću veoma malo priča, a samo je Kristijano Ronaldo postigao više golova u ovoj takmičarskoj godini od njega u Italiji.
Ni na Ostrvu, u kolevci fudbala, nije ostao neprimećen učinak bivšeg napadača Partizana.
​Poznati profil na društvenim mrežama „Taktikal rol“ objavio je kako je razlika između Erlinga Holanda, momka o kom bruji svet već godinama, i našeg Dušana Vlahovića veoma mala.
„Gotovo sâm drži Fiorentinu van zone ispadanja, elitni je napadač, sa elitnim finišom.“
​Za Vlahovića su pokazali interesovanje mnogi evropski velikani, a vlasnik Fiorentine prvo je zahtevao minimum 40 miliona evra, ali sa ovakvim partijama cena samo raste, te sada mediji prenose da ga Viola neće pustiti ispod 60.000.000.
Liverpul vidi Vlahovića kao idealnog špica, ali pitaće se i italijanski klubovi, kao i nemački, španski...
Budućnost Srbije je veoma svetla sa Vlahovićem kao prvim napadačem reprezentacije.
Rapsodija Dušana Vlahovića: Dva gola za pobedu i ukupno 21 u sezoni – za istoriju! /video/
Mladi Srbin je ispisao istoriju, a za Sputnjik otkriva gde je završila „magična lopta“
Tresla se gora – rodila se nada za „Kralja“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala